Mielőtt kimerészkedünk a napra vagy meglátogatjuk valamelyik szolárium stúdiót, legyünk tisztába a bőrtípusunkkal, így biztonságosan tudunk barnulni és elkerülhetjük a leégést. A bőrtípus egy öröklött tényező, mely genetikai tulajdonság meghatározza, hogy milyen mértékben képes a bőr lebarnulni és  hogy milyen reakciókat vált ki a bőrön az UV-sugárzás.

A fényérzékenységi bőrteszt által megállapíthatod pontosan, hogy milyen a  bőrtípusod!

A nagyon érzékeny bőr

Kék vagy zöld szemű, vörös, vöröses-szőke hajú, fehér bőrű, sok és nagy anyajeggyel rendelkező egyénekre jellemző ez a fajta bőrtípus. Nem barnul le vagy mindig leég a bőrfelszín. Az ajánlott szoláriumozási/napozási/barnulási idő 3 perc.

Az érzékeny bőr

Kék vagy kékesszürke szemű, vöröses-szőke, szőke hajú, világos bőrű, sok és kicsi anyajeggyel rendelkező illetve szeplős egyénekre jellemző ez a fajta bőrtípus. Ritkán barnul le vagy gyakran leég a bőrfelszín. Az ajánlott szoláriumozási/napozási/barnulási idő 3-6 perc.

A napnak jól ellenálló bőr

Barna  vagy szürke szemű, barna vagy fekete hajú, világosbarna vagy normál bőrű, néhány anyajeggyel rendelkező egyénekre jellemző ez a fajta bőrtípus. Normál mértékben barnul, néha leég a bőrfelszín. Az ajánlott szoláriumozás /napozási/ barnulási idő 3-9 perc.

A természetesen barna bőr

Barna szemű, sötétbarna vagy fekete hajú, kreol bőrű, kevés anyajeggyel  rendelkező egyénekre jellemző ez a fajta bőrtípus. Gyorsan lebarnul és nagyon ritkán ég le a bőrfelszín. Az ajánlott szoláriumozási/napozási/barnulási idő 6-15 perc.

A normál bőr

Ez a fajta bőrtípus az érzékeny és a napnak jól ellenálló bőrtípus közé esik. Az ajánlott szoláriumozási/napozási/barnulási idő 3-9 perc. Megfelelő fényvédőszer használata mellett nem károsítja a bőrfelszínt az UV-sugárzás.

Ne feledd, mindig tarts mértéket és legalább 48 óra teljen el két alkalom szoláriumozás/napozás közt!