Az extrém száraz bőrrel rendelkezők nap mint nap tapasztalhatják a szárazság okozta bőrtüneteket, az érzékenységet és a folyamatos bőrfeszülést. Ezeknek a bőrtüneteknek a megszüntetése hosszú, idegesítő és aprólékos folyamat, mire az ember megtalálja mi a legmegfelelőbb kozmetikum számára, hogy a bőre újra finom és puha tapintású legyen. Az extrém száraz bőr kezelése folyamatos törődést igényel, mivel leghamarabb ezen a bőrtípuson jelentkeznek a ráncok.

Mindenképpen fontos, hogy pontosan tudjuk diagnosztizálni ezt a fajta bőrt. Természetesen bárki lehet érintett, de általában a kültéren dolgozók illetve a szélsőséges időjárási viszonyoknak kitett arcbőr válik extrém szárazzá. A nőknél gyakrabban fordul elő, mint a férfiaknál, mivel alapvetően a férfiak bőre zsírosabb.

Az extrém száraz bőr kialakulásának leggyakoribb okai

– folyamatos kültéri munkavégzés

– túlzásba vitt napozás

– nem megfelelően megválasztott kozmetikumok használata hosszútávon

– diéta

Az extrém száraz bőr kezelése

– Komplex kezelés szükséges, hogy megelőzzük vagy megszüntessük a száraz bőrfelületet. Heti egyszer érdemes ultrahangos arckezelésen részt venni, ezáltal a hatóanyagok a bőr mélyebb rétegeibe jutnak, így biztosítják a bőr tartós hidratáltságát és a bőrszárazság megszüntetését.

– Igyekezzzünk napi minimum 1,5-2 liter vizet meginni!

– A bőrtípusnak megfelelő kozmetikumok megválasztásakor kérjük ki kozmetikus véleményét és lehetőleg professzionális kozmetikai készítményeket használjunk, melyek kifejezetten a száraz bőr kezelésére lettek kifejlesztve!

– A téli időszakban a fűtés szintén ronthatja az extrém száraz bőr állapotát, ezért szerezzünk be párásítót és tegyük be a hálószobába, így alvás közben nem fog még jobban kiszáradni a bőr.

– Nappal UV filtert tartalmazó hidratáló krémet, éjszaka magas hatóanyag tartalmú tápláló krémet használjunk, így biztostjuk a bőr folyamatos karbantartását.

here

Az UV filter segít, hogy a nap UV sugarai ne károsítsák a bőrfelületet.

– Amennyiben minden nap sminkeled az arcbőrödet, este nagyon alaposan távolítsd el sminklemosóval, mert a smink is száríthatja a bőrt!

Fontos!

Az extrém száraz bőr, nem összekeverendő az ekcémával! Az ekcéma egy súlyosabb bőrtünet, mint az extrém száraz bőr, általában ez egy allergiás reakció valamilyen külső vagy belső hatásra, de a stressz hatására súlyosabbá válhat. A bőr felületén pikkelyek jelennek meg az ekcéma esetében, a extrém száraz bőr esetén a bőr felülete folyamatosan hámlik és nagyon húzódik.

Extrém száraz a bőröd? Jelentkezz be most ultrahangos arckezelésre!

Bejelentkezés – 06 / 30 999 10 44