Az áll szőrzet megjelenése a női arcon az egyik legkellemetlenebb szőrnövekedési probléma. Az áll szőrösödése nem tekinthető normális folyamatnak nők esetében. Normális esetben a női áll területét piheszőrök fedik, puha és vékony szőrszálak. Amennyiben ezek a szálak elkezdenek vastagodni és színük sötétebbé válik érdemes szakember vagy orvos segítségét kérni. Rendelkezésre állnak gyors és tartós megoldások az áll szőrzetének eltávolítására, érdemes ezeket az eljárásokat igénybe venni. Mindközül a legjobb megoldás a gyantázás, de fontos,hogy tisztába legyünk a szőrösödés kialakulásának okaival!

Az áll szőrzet megjelenésének leggyakoribb okai

– öröklött tulajdonság

– policisztás ovárium szindróma

– hormonváltozás (terhesség, klimax)

Az áll gyantázásának menete

Tisztítás. Az áll felületét arclemosóval letisztítjuk, így eltávolítjuk a bőrön lévő szennyeződéseket.

Hintőpor. A hintőpor segít, hogy a bőr felülete száraz legyen és ne akadályozza a gyanta megfelelő tapadását.

Gyantázás. A gyantát felkenjük a szőrszálakra, pár pillanat alatt eltávolítjuk. Hagyományos vagy cukor gyantát használunk, mivel ez alkalmas az érzékeny területek szőrtelenítésére.

Utókezelés. A gyantázott bőrfelületet hámképző krémmel (neogranormon vagy sudocrem) bekenjük.

Kendőzés. Az esetlegesen kipirosodott áll felületét, alapozóval kendőzzük.

Fontos, hogy otthon ne essünk neki a megvastagodott áll szőrszálak eltávolításának, inkább bízzuk ezt kozmetikusra! A rosszul végzett szőrtelenítés az állon hosszan tartó és látványos sérüléseket okozhat, legyünk óvatosak és megfontoltak, ha az arcon lévő szőrszálakat szeretnénk eltávolítani!

Szükséged van áll gyantára?  Jelentkezz be most! – 06/30 999 10 44