Sokak számára nehezen eldönthető kérdés, hogy a helytelenül végzett szőrtelenítés után jelentkező tünetegyüttes – viszkető, apró, fájdalmas dudorok – szőrtüszőgyulladásra vagy rosszabb esetben genitális herpeszre utal.

Genitális herpesz

A nemi szerveken keletkező, más néven genitális herpesz, az ún. herpes simplex vírus okozza. Az esetek többségében szexuális úton, illetve nem megfelelő higiéniás körülmények közt alakul ki. A tünetek a fertőzést követően 4.-7. napon jelentkeznek apró hólyagocskák formájában.

Tünetei

– általános rossz közérzet

– magas láz

– viszkető, égő érzés, fájdalom az érintett területen

– sok, apró hólyagocska

Kezelése

Amennyiben a fent említett tünetek valamelyikét tapasztalod, azonnal kérj orvosi segítséget, semmiképpen se próbáld meg házilag kezelni a herpeszt!

Szőrtüszőgyulladás

A szőrtüszőgyulladást (folliculitis) az ún. staphylococcus baktérium okozza és leginkább a szőr fedte testfelületeken jelentkezik. A helytelenül végzett szőrtelenítés okozza a leggyakrabban a szőrbenövéseket, majd a szőrtüszők gyulladását.A szőrtüszőgyulladást leggyakrabban a nem megfelelően alkalmazott szőrtelenítési technikák (epilátor, borotva, helytelen gyantázás) váltják ki, emellett a nem megfelelő higiéniás körülmények és hormonális eredetű problémák is gyakori kiváltó okok lehetnek.

Tünetei

– apró, piros vagy testszínű dudorok megjelenése az érintett testtájon

– súlyosabb esetben gennyes hólyagok

– fájdalmas tapintás

Kezelése

Heti rendszerességgel érdemes használni nagyszemcséjű bőrradírt a szőrteleníteni kívánt bőrfelületeken, melynek segítségével könnyedén eltávolíthatjuk az elhalt hámsejteket, melyek akadályozhatják a szőrszálak kinövését, így szőrbenövéseket okozhatnak. Súlyosabb esetben – gennyes szőrtüszőgyulladás esetén – kérjük kozmetikus vagy bőrgyógyász segítségét!

Tipp – Előzd meg a szőrtüszőgyulladást, távolíttasd el a szőrbenövéseket! 

Szőrbenövés eltávolítás Kedvenc Kozmetikusomnál

Bejelentkezés – 06/30 999 10 44