A legfontosabb kezelési irányelv a bőrfelületen képződő túlzott zsír (faggyú)  képződés csökkentése a zsíros (szeborreás) bőr esetében.  A zsíros bőr ápolása igen fontos, mivel az elhanyagolt arcbőrön megjelennek a gyulladt pattanások, melyek nem nyújtanak túlzottan esztétikus látványt. Nem beszélve a zsírosan felfénylő bőrfelszínről és a zsíros tapintásról. Mit lehet tenni a faggyúmirigyek túlműködése ellen? Nézzük!

Alapos arctisztítás. Nagyon fontos,hogy tisztán tartsuk bőrünket amennyire lehetséges, azaz napi kétszer legalább mossunk arcot, arctej illetve arclemosó segítségével. Lehetőleg professzionális termékeket használjunk, vagy normál vagy zsíros bőrre felirattal ellátott kozmetikai termékeket! Ha nagyon zsíros bőrrel rendelkezel használj erős tisztító hatású kozmetikumot, így könnyedén el tudod távolítani a szennyeződéseket az arcodról. Érdemes egy törölközőt “kinevezni” csak az arcbőröd törlésére, higiénikusabb megoldás, mintha ugyanazzal törölnéd, mint a tested!

Rendszeres radírozás. Heti egyszer fontos, hogy mechanikai arcradírral, aminek a lényege, hogy ledörzsölöd és nem lemosod. Szerencsésebb nagyobb szemcsés bőrradírt használni, így hatékonyan tudod eltávolítani az elhalt hámsejteket a bőrödről.

Faggyútermelést csökkentő termékek használata. A különböző drogériákban kapható kozmetikai termékek nem igazán nyújtanak tartós megoldást a bőr zsírosodásának megakadályozására. Általában túzottan szárítják a bőrt, így a bőr még jobban zsírosodik. A professzionális kozmetikai termékek minősége sokkal jobb és árban hasonló, ezért érdemes inkább ezeket használni, mivel ezeknek a használata simább, puhább és egyenletes bőrt eredményez.

Arctisztító kezelés. A pattanások kinyomását nem ajánlott otthon végezni. Léteznek erre más megoldások, többek közt az arctisztító kezelés, melyet kozmetikus végez és biztosítja az arcbőr és a pórusok kitisztítását. Így eltűnnek a pattanások és a bőr tisztább és szebb lesz.

Tudj meg többet az arctisztító kezelésről!

Életmódváltás. A stresszes életvitel, az egészségtelen táplálkozás és a mozgásszegény életmód szintén befolyásolja az arcbőr zsírosabbá válását. Igyekezz minél többet sportolni, az izzadás elősegíti a méregtelenítést illetve az anyagcsere is felgyorsul, ezáltal kevesebb pattanás fog megjelenni a bőrön.

Egyed szépre Magad! A 10 legjobb étel a fiatalos, szép és egészséges bőrért

Kérdésed van? Hívj bizalommal! Sándor Orsolya – 06 30 999 10 44