A grízek vagy más néven miliumok valójában kicsi fehér-sárgásfehér ciszták a bőrfelületen. A szőrtüsző felső szakaszán keletkeznek, méretük igen eltérő lehet az egészen aprótól a gombostűfejnyi nagyságúig. Néha fekete pont láható a gríz közepén, belsejében pedig faggyú található. A bőr tapintása hepehupás érzetű amennyiben sok gríz található a bőrön.

A grízek általában az arcon jelennek meg, de előfordulhatnak nyakon, háton, mellkason illetve a kézfejeken. Kialakulása nem köthető semmi konkrét problémához,de  a tapasztalatok szerint a leggyakoribb a szem környékén és a járomcsont körül való megjelenése.

A gríz kialakulására hajlamos egyéneknél a túlzásba vitt napozás elősegíti a grízek kialakulását.  Kiütés vagy bőrsérülés esetén is megjelenhetnek a bőrön. A rozácea illetve a korpázó bőrhámlás a gríz állapotát tovább ronthatja vagy kiválthatja annak kialakulását.

A gríz eltávolítása kozmetikus által a következőképpen zajlik:

– az arcbőr letisztítása

– az arcbőr radírozása

– az arcbőr felpuhítása

– egyszer használatos, steril tűvel a grízben lévő faggyú eltávolítása

– fertőtlenítés

– nyugtató, gyulladáscsökkentő krém vagy pakolás felhelyezése

– az arcbőr lemosása után korrektor felhelyezése a kezelt bőrfelületre

A szakszerűen, kozmetikus által eltávolított gríz nyomtalanul gyógyul, nem marad semmiféle heg illetve folt a kezelt bőrfelületen. 

Kérd kozmetikus segítségét a gríz eltávolításával kapcsolatban!

Sándor Orsolya – 06 /30 999 10 44