Steril eszközök, tiszta környezet. A test gyantázása általában félmeztelenül, meztelenül vagy gyantázáshoz használt ruhában történik, ezért fontos, hogy a gyantázóágy és a kozmetika tiszta, a gyanta egyszer használatos legyen.

Szakszerű tudás. Mivel igen kényes kérdés a testszőrzet eltávolítása, fontos, hogy képzett kozmetikus szakember végezze, legfőképpen az intim területek szőrtelenítését figyelembe véve. A nem hozzáértően végzett gyantázás tartós és drasztikus bőrproblémákhoz illetve bőrelváltozásokhoz vezethet, ezért igyekezz minél körültekintőbben tájékozódni, mielőtt kozmetikust választasz.

Gyorsaság. Manapság mindenki rohan, mindig, mindenhova. A gyakorlott szakember egyik ismérve, hogy dinamikusan, gyorsan de precízen dolgozik! A gyorsabb tempó viszont sohasem megy az alaposság, a körültekintő és kevés fájdalommal járó gyantázás rovására!

Precizitás. Gyantázás közben előfordul, hogy szőrbenövéssel, esetlegesen szőrtüszőgyulladással találjuk szembe magunkat. Ezeket a szőrrel kapcsolatos elváltozásokat szintén kezelni kell, steril, egyszer használatos tű segítségével.

Fertőtlenítés. A szőrtelenítés végeztével alapvető követelmény a gyantázott bőrfelület fertőtlenítése, így elkerülhető bármiféle boron található gyulladás kialakulása a későbbiekben.

Kevesebb fájdalom. A szőr eltávolítását nyilván kíséri némi fájdalom, de mivel a fájdalom mértékét az egyéni érzékenység, a gyantázási technika és a gyanta minősége határozza meg, érezhetően csökkenthető a fájdalomérzet a megfelelő technika és a professzionális gyantakeverék használatával.

Gyantakeverék. Legyen szó akár hagyományos, akár méz- illetve cukorgyantáról a gyanta állagát az adott készítmény összetevői és a felmelegítés mértéke határozza meg. Bizonyos gyanta keverékek alkalmasabbak a puhább (hónalj, intim területek) bőrfelületek szőrtelenítésére, más fajták pl. patronos gyanta inkább a keményebb bőrfelületek (kar, láb) gyantázására jobban használhatóak.

Tartósság. A gyantázás egyik legnagyobb előnye a tartós végeredmény. Ez abban az esetben valósul meg, ha hozzáértő kozmetikus szakember által végzett szőrtelenítésről beszélünk.

Szőrbenövés nélkül. A szőrbenövés kialakulásának különféle okai lehetnek. Több információért KATTINTS IDE. A szakszerűen végzett gyantázás után a szőr nem nő a bőr alá, szőrtüszőgyulladás nem keletkezik a gyantázott bőrfelületen.

Tökéletes végeredmény. A tökéletesen végrehajtott gyantázás után a gyantázott bőrfelület sima, puha tapintású, kissé rózsaszínes színű, ép felületű, pár óra alatt visszanyeri természetes színét. Nem pöttyös, nincs véraláfutás, nincs felszakadt bőrrész.

Most már egyértelmű, hogy a gyantázás nem feltétlenül jelent valami szőrnyűséges és drasztikus eljárást, hanem létezik ennek is egy szakszerű, nem időigényes, precíz és kevésbé fájdalmas megoldása is.

Amennyiben kedvet kaptál a szőrtelenítés eme fajtájához hívj bizalommal!

Kedvenc Kozmetikusom / Sándor Orsolya

Időpontfoglalás – 06/30 999 10 44