Mi az az arckezelés?

Arckezeléskor az arcbőr tisztítása, hidratálása illetve táplálása történik, mely biztosítja a tiszta, hidratált és egészséges arcbőrt. Az arckezelést kozmetikus szakember végzi, aki az arckezelés előtt diagnosztizálja a bőrtípusodat és ennek megfelelően végzi el az arc tisztítását, kezelését. Figyelembe kell venni minden esetben az egyéni adottságokat is, azaz az adott  bőrtípus mellett szem előtt kell tartani, ha esetlegesen napbarnított, idősődő, érzékeny esetleg felszíni vízhiányos stb. a bőr. Általában kozmetikai kisruhában és fejkendőben történik az arckezelés és körülbelül 1-1,5 órát vesz igénybe.

A tisztító arckezelés menete

Tisztítás. Az arckezelés mindig az arc bőrtípusának megfelelő – vattakorongra vagy szivacsra helyezett – arctejjel való letörlésével kezdődik, ekkor eltávolítjuk az arcbőrről a megtapadt szennyeződést.

Bőrtípus diagnosztizálása. A kozmetikus az arc letörlése után meghatározza a bőrtípusodat, majd ennek megfelelően végzi el az arckezelést.

Peeling. Mechanikai vagy biológiai peeling segítségével, a bőrt leradírozzuk. A bőrtípus határozza meg, hogy melyik peelinget alkalmazzuk. A bőr elhalt hámsejtjeit ezáltal tudjuk eltávolítani.

Arcmasszázs. Az arcbőr felpuhítására szolgál, melyet a bőrtípusnak megfelelő masszázskrémmel végzünk, igény szerint az arc bőrének gőzölésével is kombinálható.

Arctisztítás. Az arc tisztítása az egyéni fájdalomtűrő képességtől függően kissé kellemetlen lehet. Igyekszünk minél kevesebb kellemetlenséget okozni miközben a komedók, grízek, pattanások, aknék  eltávolítását végezzük.

Fertőtlenítés.  Az arc bőrét tisztítás után mindig fertőtleníteni kell, a kozmetikában ez az ún. vio-val történik. Ez egy speciális kozmetikai eszköz, melyben ózon keletkezik és ez okozza a fertőtlenítő hatást.

Arcpakolás. Az arc egyéni tulajdonságait figyelembe véve választjuk ki a megfelelő összehúzó arcpakolást, így megnyugtatva a bőrt és összehúzva a kiürült pórusokat. A hatóidő általában 10-15 perc, majd a hatóidő letelte után nedves szivaccsal történik az arcpakolás eltávolítása, lemosása.

Kendőzés. A  arc kendőzése korrektorral vagy gyógyalapozóval történik, így arckezelés után is nyugodtan kiléphetünk az utcára, elmehetünk akár randira is, mivel nem lesz nyoma annak, hogy hol töltöttük az időnket az elmúlt 1-1,5 órában.

 Bejelentkezés tisztító arckezelésre – 06/30 999 10 44