A gyantázás az egyik legbiztonságosabb módja a szőr eltávolításának, természetesen abban az esetben, ha kozmetikus szakemberrel végeztetjük, vagy esetleg olyan kozmetikussal, aki végzett intim gyanta szakértő.  Ha szeretnénk elkerülni a helytelen gyantázással járó veszélyeket, mint például a benőtt szőrszálak, véraláfutások vagy gyulladt szőrtüszők stb. mindenképpen olyan kozmetikust keressünk fel aki jártas, sok tapasztalattal rendelkezik az intim terület szőrtelenítésével kapcsolatban.

Amikor időpontot kérünk intim gyantára, még nem tudhatjuk pontosan mi vár Ránk. Íme néhány figyelmeztető jel, amiből megállapíthatod, hogy mennyire hozzáértő a kozmetikus vagy a tanulói:

– a kozmetikában minden vendég alá egyszer használatos papír lepedőt terítenek, külön gyantázó ágyon történik a szőrtelenítés, amit minden egyes vendég előtt és után fertőtlenítenek. Ha ez nem történik meg, a fertőzés veszélye igen jelentősen megnő.

– bizonytalan gyantázó mozdulatokat tesz a kozmetikus vagy esetlegesen azt kéri, hogy ne vedd le a fehérneműdet, mert őt zavarja a teljes intim rész látványa ( ez mutatja azt, hogy nincs hozzászokva a csupasz felületek látványához, tehát valószínűleg nem sok intim gyantát csinált ezidáig)

– ha patronos gyanta segítségével szeretné szőrteleníteni a fazonod, ne engedd mivel ez a fajta gyanta sokkal erősebben tapad a bőrhöz, mint más gyanták, ezért könnyűszerrel berántja a bőrt gyantázás közben és így véraláfutások alakulhatnak ki a bőrfelületeden.

– a gyantázás végeztével fontos, hogy a kozmetikus fertőtlenítse a gyantázott testrészt, ha ez nem történik meg, elgondolkodtató, hogy mennyire higiénikus a szőrtelenítés folyamata.

– amennyiben kérdésed van a gyantázás megkezdése előtt vagy után, mindenképpen tedd fel ezeket a kérdéseket a kozmetikusnak, ha gyakorlott és megbízható kozmetikusról van szó, akkor kielégítő válaszokat fogsz kapni a kérdéseidre.

– ritka eset, ha valakinek nincs benőtt szőr az intim részen, a brazil vagy a fazon gyantát követően a benőtt szőröket, az intim gyantára szakosodott helyeken egyszer használatos, steril tűvel “kiműtik” így válik tökéletessé a látvány az intim gyanta után.