A szőrbenövések kellemetlen mellékhatásai a nem megfelelően végzett szőreltávolításnak, mint pl. a borotválás, epilálás illetve a nem professzionálisan végzett gyantázás. A szőrbenövés a bőr felső rétegében fekvő szőrszál, mely nem képes áttörni a bőr felső rétegét, ezért növekedési irányt vált és tovább nő a bőrfelszín alatt. Legtöbbszőr a göndör szőrrel rendelkező egyéneket érinti ez a probléma, de nem ritka az egyenes szőrszálakkal rendelkezők körében sem. A nem kezelt szőrbenövés súlyosabb problémákat is eredményezhet, mivel begyulladhat a szőrtüsző és irritálhatja  a bőrt.

Kozmetikus által

Hozzáértő, szakképzett kozmetikus steril tűvel, a bőr fertőtlenítése után, kiemeli a szőrt a bőrből, majd ismét lefertőtleníti. Ez egy másodpercig tartó mozdulat, gyakorlott kozmetikus segítségével. Érdemes a bőrt leradírozni, mivel a benőtt szőr esetében, mindig van elhalt hámsejt a bőrfelületen. 2-3 nap alatt teljesen eltűnik a beavatkozás helye, a bőr ismét tökéletes lesz.

Otthoni körülmények közt

Nagy lelkierő, bátorság és némi anatómiai ismeret szükségeltetik a szőrbenövés házi eltávolításához, amennyiben steril tű segítségével szeretnénk mindezt elérni. Amennyiben mégis más módszert választanánk, nézzük miként tegyük! Bőrradírozás után, meleg vizes borogatás segtítségével puhítsuk fel a bőrt. Egy durvább, frissen mosott, száraz törülközővel dörzsöljük meg a szőrbenövés tetejét, de ne dörzsöljük szét a bőrfelszínt! Így a szőrszál könnyebben ki tud bújni a bőr alól, de általában ez a módszer a felszíni szőrbenövések esetében használ!

Mire lehet szükséged?

– steril tű

– nedves törülköző

– bőrradír

– bőrfertőtlenítő

Biztos, ami biztos inkább bízzuk hozzáértő kozmetikus szakemberre ezt a műveletet, mivel a nem megfelelően végzett szőrbenövés eltávolítása durva következményekkel járhat!

Professzionális szőrbenövés eltávolítás! Hegmentes kezelés! Jelentkezz be most!

Kedvenc Kozmetikusom – 06/30 999 10 44