• A szőrbenövésről már mindenki hallott, mivel igen gyakori jelenség és szinte minden ember legalább egyszer felfedez bőr alá nőtt szőrt a testén élete során. A szőrbenövés kialakulása szinte minden esetben a helytelen szőrtelenítés következménye. A borotválás, az epilálás illetve a helytelen gyantázás mind okozhat benőtt szőröket a testfelületen. Nők esetében legtöbbször a lábon, az intim területen illetve a hónalj részen fordul elő, férfiak esetében a borotvált arcbőrön. Mivel a csupasz testfelület egyre népszerűbb – és vonzóbb külsőt is kölcsönöz – egyre gyakrabban találkozhatunk ezzel a bőr alá nőtt szőrök okozta problémával.
  • A leghatékonyabban úgy lehet megelőzni a szőrbenövéseket, hogy betartjuk a szőrtelenítés szabályait. Legyen szó bármilyen szőrtelenítési módról, a legfontosabb, hogy feszes bőrfelületen történjen a szőr eltávolítása. Mindig tartsuk szem előtt a szőr növekedési irányát, a bőr állapotát és érzékenységét.
  • Amint a szőr elkezd ismét kinőni a szőrtelenített részen, viszkető érzés léphet fel. Semmiképpen se vakard, kapard, piszkáld koszos kézzel az épp növésben lévő szőrszálakat! Használj inkább nyugtató, gyulladáscsökkentő hatóanyagokat tartalmazó kozmetikumokat! Ilyen pl. az aloe vera, a cink-oxid tartalmú krémek, igen hasznosak lehetnek, mivel bár szárítják a bőrfelületet, de nem irritálják emellett jelentős a viszketéscsillapító hatása.
  • Annak ellenére, hogy betartod a szőrtelenítés szabályait, lehetséges, hogy felbukkan néhány szőrbenövés a testeden. Ennek több oka lehet. A szőrszálak lehetnek göndörek, így nagyobb az esélye, hogy a bőr alá nőnek illetve a megvastagodott hámréteg is megnehezíti a szőrszálak előbukkanását. Heti egyszer érdemes leradírozni bőrradír segítségével a testfelületet, így eltávolítod az elhalt szarusejteket, ezáltal könnyebben kibújnak a szőrszálak.
  • Körültekintően távolíttasd el a szőrszálakat! Nem mindegy kire bízod a benőtt szőrszálak kiszedését. Otthoni körülmények közt ne nagyon próbálkozz eltávolítani a szőrszálakat, inkább bízd kozmetikus szakemberre ezt a feladatot! A bőrfelszín közelében lévő szőröket, lefertőtlenített csipesz segítségével kiemelheted a bőrből, de légy óvatos, nehogy begyulladjanak! Amennyiben elsőre nem sikerül kiemelni a bőrből a szőrszálakat, hagyd inkább, nehogy megsértsd a bőrfelületet, ezzel maradandó sérülést okoznál a bőrön!

Tudj meg többet a szőrbenövésről!

Jelentkezz be szőrbenövés eltávolításra Kedvenc Kozmetikusomhoz!

Bejelentkezés – 06/30 999 10 44