A mellkas és a has szőrtelenítése szakértelmet kíván, mivel igen nagy és érzékeny területről van szó.  A borotváláshoz képest több időt vesz igénybe a gyantázás, de cserébe hetekig tartó sima és szőrmentes testfelületet kölcsönöz.

Időtartam: 20 – 40 perc

A mellkas és a has gyantázásának folyamata

Előkészület. Gyantaágyon, egyszer használatos papírlepedőn fekve végezzük a gyantázást, Patronos, hagyományos illetve cukor vagy méz gyanta segítségével történhet a szőrtelenítés. A gyantázni kívánt testfelületet hintőporral szórjuk be.

A megfelelő szőrhosszúság. Az ideális szőrhossz haladja meg vagy legyen 0.7 cm, de ha ennél hosszabb az is megfelelő. Fontos tudni, hogy minél rövidebb a szőr annál fájdalmas a szőr eltávolítása. Biztos fura, de ebben az esetben a minél hosszabb szőrzet segít hozzá a kevesebb fájdalomhoz.

Gyantázás. A választottt gyantától függően zajlik a szőrtelenítés, de a vállaktól lefelé haladva a mellkason és a hason az öv vonaláig történik a gyantázás. A gyantázás nem érinti a mellbimbókat, kérés esetén természetesen a mellbimbók környékéről is eltávolítjuk a szőrt. Elegendő egyszer végigmenni az egyes felületeken, így biztosítjuk a gyors és hatékony szőrtelenítést, a lehető legkíméletesebben.

Utókezelés. Annak érdekében, hogy a bőr mielőbb megnyugodjon gyantázás utáni nyugtató krémmel vagy géllel bekenjük a bőrfelületet, ami pár perc alatt beszívódik a bőrbe. Készen is vagyunk.