Milyen előnyei vannak a rendszeres testedzést végzők esetében a gyantázásnak a borotválással és az epilálással ellentétben?

A legnagyobb pozitívuma a gyantázásnak, hogy ezáltal elkerülhető a borotválás és az epilálás okozta szőrbenövések illetve szőrtüszőgyulladások kialakulását, emellett megelőzhetőek a hegek és a hámsérülések megjelenése. A testedzéskor viselt szűk ruházat szintén irritálhatja bőrfelületet, ezért csökkenteni kell amennyire lehet a bőr érzékenységét. A professzionálisan végzett gyantázás nem irritálja a bőrfelszínt és pár óra elteltével a bőrfelület teljesen megnyugszik. Gyantázás után a szőr 3-6 elteltével bukkan elő újra a bőrfelszínen, többek közt ezért is a legideálisabb választás a rendszeresen sportoló egyének számára is, mivel így tartósan szőrmentesíthető a testük, így pl. gyúráskor, úszáskor nem kell aggódni a kikandikáló szőrszálak miatt, melyek valljuk be nem túl esztétikus látványt nyújtanak!

Gyantázást követően mikor lehet menni edzeni? Ha közvetlenül gyantázás után edzem, nem fog begyulladni a bőröm?

A nem megfelelően végzett gyantázást, illetve a patronos gyantával gyantázott bőrfelület (legfőképpen az intim rész ás a hónalj) szőrtelenítését követően, ne indulj neki edzeni, 24 órát érdemes pihentetni a bőrt és kivárni a pórusok összehúzódását. Ezáltal biztonságosan elkerülhető az esetleg bőrirritáció. A korszerű gyantázás utáni krémek, zselék, olajok  tartalmaznak gyulladáscsökkentő, pórusüsszehúzó hatóanyagokat, melyek igen gyorsan megnyugtatják a bőrfelületet, így ezeket alkalmazva akár gyantázás után pár órával (esetleg közvetlenül utána) indulhat az edzés!

Az uszoda használata és az úszás gyantázás után okozhat bármilyen bőrirritációt?

Amennyiben az uszoda fele veszed az irányt gyantázást követően, nem valószínű, hogy bármilyen bőrirritációt fogsz ászlelni Magadon, de amennyiben elkerülhető, inkább csak pár órával a gyantázás után látogass el az uszodába. A vízben lévő klóra vagy só jelent problémát leginkább, mivel kiszárítják a bőrt, ezért viszkető érzést válthatnak ki a bőrfelületen. A szűk fürdőruha szintén a mozgás következtében bekövetkező súrlódás miatt irritálhatja az adott testrészen a bőrt, így a szőrtüszők könnyen begyulladhatnak és a szőrbenövések kialakulásának esélye is megnő.

A szűk dresszek vagy leggingsek, illetve a testhez simuló edzőruhák okozhatnak szőrbenövéseket?

A rendszeresen szőrtelenítők körében megfigyelhető, hogy aki sokszor visel testhez simuló, erősen a testhez tapadó ruhát akár sportolás közben, akár az utcán, a szőrbenövés esélye esetükben megnő. A szűk szerelések a szőrszálakat gátolják a kifelé növésben ezért amint tudsz szabadulj meg az átizzadt edzőruhától és a szűk futónadrágtól, majd edzést követően zuhanyozz le és radírozd át a bőröd testradírral, így könnyedén elkerülheted a bőr alá nőtt szőrök kialakulását.

Arcgyanta (szemöldök, bajusz, áll stb.) után az izzadság irritálhatja a gyantázott bőrfelületet illetve kialakulhatnak pici, piros pöttyök a szőrtelenített bőrfelületen?

Fontos, hogy az arc gyantázása természetes összetevőket tartalmazó gyantával történjen, így kevésbé irritálja a bőrt, Természetesen a másik fontos tényező a hozzáértő kozmetikus szakértelme, enélkül nem kivitelezhető a kíméletes gyantázás. A gyantát követően gyantázás utáni nyugtató balzsammal bekenve a bőrfelszín hamar megnyugszik, így nyugodt szívvel állhatunk neki edzeni.

Hónalj gyanta után használható izzadtsággátló dezodor?

Természetesen használható, de kizárólag alkoholmentes dezodor, mely nem irritálja a gyantázott bőrfelszínt! Érdemes aloe vera, kamillla, uborka tartalmú kozmetikumokat használni, mivel a nem természetes illatanyag tartalmú készítmények jobban irritálhatják a bőrt.