A gyantázás, a szőrzet tartós eltávolítására hosszabbtávú megoldást jelent, mint a borotválkozás, hiszen egy hónapon keresztül sima bőrfelületet eredményez, valamint a szőrbenövés esélye elenyésző. Természetesen ez abban az esetben igaz, ha szakképzett kozmetikus végzi a szőr gyantázását. A szőr eltávolítását leginkább szépségszalonokban, kozmetikákban végzik kozmetikusok a megfelelő higiéniás körülmények között, amely azért is nagyon fontos, hogy megakadályozzuk a szőrbenövést és elkerüljük az esetleges fertőzéseket.

Brazil gyanta

Az intim gyanta egyik közkedvelt típusa a brazil gyanta, mely majdnem a teljes intim szőrzet eltávolítását jelenti. A legelterjedtebb divat manapság a nők körében, mivel az intim terület higiénikus ápolását nagymértékben elősegíti, emellett igen esztétikus és vonzó megjelenést biztosít a férfiak szemében.  Létezik még több változata az intim szőrtelenítésnek mint pl. a hollywood-i gyanta vagy a francia gyanta.

Tanácsok szőrbenövés ellen

A szőrtelenítés elengedhetetlen kelléke a mai világnak, így számos lehetőség kínálkozik a nem kívánt szőr eltávolítására. Sokan nincsenek tisztába vele, hogy a különböző otthon alkalmazható csodaszerek, szőrtüsző gyulladást, szőrbenővést eredményezhetnek. A szőrbenövés elkerülésének egyik leghatásosabb módja, ha  a szőrtelenítést gyantával és kozmetikus segítségével végezzük el. A szőrtelenített felületen, minden esetben ha szőrbenövés jelentkezik, kezelni kell. Otthoni megoldásként javasolt testradír használata, az arcra és az intim területre arcradír használata, mivel ennek szemcséi sokkal kisebbek tehát nem irritálja, nem veszi igénybe a bőrfelületet. A radír használata után mindig gondoskodjunk a bőr megfelelő hidratálásáról, lehetőleg illat- és színezékmentes krémek formájában. A szőrbenövést házilag így tudjuk a legkönnyebben megelőzni.

Mi a teendő ha mégis szőrbenövés keletkezik?

Ha az érintett területen mégis szőrbenövés keletkezik semmiképpen ne próbáljuk csipesz vagy egyéb eszközökkel kiapplikálni a bőr alól, ugyanis a nem megfelelő higiéniás körülmények miatt nagyon magas a fertőzésveszély illetve ha  a bőr alá nőtt szőr eltávolítását nem kozmetikus végzi további gyulladás kialakulásához vezethet.

A szakember tanácsai

Mielőtt bárkihez is bejelentkeznénk, fontos, hogy tájékozódjunk az adott kozmetikus szakemberről, Az internet világában nincs is nehéz dolgunk, mivel gyakorlatilag bárkiről tájékozódhatunk akár egy kattintással. Könnyedén átfogó képet kaphatunk az adott kozmetikus szakember szakmai hozzáértéséről illetve személyesen a szalont és a kozmetikust is megismerni.