Igen, a szépség belülről fakad, de nem árt ha a külsőnkre is fordítunk, ha nem is napi több órás figyelmet, de egy pár percet naponta, így sokkal ápoltabbnak, igényesebbnek és vonzóbbnak tűnünk majd a külvilág szemében! Ne feledd a belső az érték, de a külső a lényeg!

Néhány alap szépségápolási termék segíti a kitűzőtt cél elérését, ezeket a szereket minden esetben Magaddal tudod vinni bármerre is jársz a világban.  Beszerzésük mindenki számára egyszerű, klasszikusnak számító, már anyáinknak is bevált szerekről van szó, tehát mondhatjuk, hogy időtálló megoldások szépségápolási problémákra. Érdemes magunknál tartani belőlük, bármikor jól jöhetnek!

Ajakápoló

Nem számít milyen az időjárás, legyen akár téli hideg vagy nyári meleg az ajkak mindkét esetben könnyedén kiszáradhatnak, ha nem ápoljuk megfelelően. Tálen a hideg időjárás viszontagságai ellen véd, mint a szél stb., nyáron pedig minimális fényvédő tartalma miatt  a nap okozta káros sugárzástól. Nem mellesleg a gyerekeknek is praktikus megoldás a száj kiszáradása ellen. Használjuk többször egy nap, így hidratálja, táplálja és puhán tartja az ajkakat egész nap!

Zsírtalanító lapkák

Ezek a bizonyos zsírtalanító lapkák a bőrfelszínen megjelenő zsírfényt hivatottak eltávolítani. Igen okos találmány a natúr és a sminkelt bőrre egyaránt. A smink a nap múlásával és a meleg levegő hatására megolvadhat az arcbőrön, így a bőrfelszín intenzíven fényleni kezd, míg a natúr arcbőr is fényessé válhat akár stressz hatására is. Ekkor vegyük elő ezeket a lapocskákat, melyekkel könnyedén fel tudjuk itatni az arcbőrről a zsírt egy pillanat alatt. Használata után a bőr ismét matt hatásúvá válik. Többször is használhatjuk egy nap, így megelőzhetjük a pattanások és a gyulladt aknék kialakulását az arcbőrön.

Szempillaspirál

Akár party sminket csinálsz, akár csak egy szimpla nappali sminket, mindig érdemes a szemedet szempillaspirál segítségével kiemelni. Pillanatok alatt fel lehet kenni a festéket a szempillákra a sörte segítségével és azonnal láthatóvá válik a változás. Rengeteg fajta szempillaspirál található a boltok polcain, válassz egyet és ne add kölcsön senkinek a szemfertőzések elkerülésének érdekében.

Körömbőr ápoló olaj

Az ápolt kéz és köröm alapvető követelmény női lét esetén. A hidegben viszont a köröm alján lévő bőr (kutikula) kiszárad és repedezni kezd, majd extrémebb esetben vérezni. Ekkor lép a képbe a körömbőr ápoló olaj, mely megakadályozza a kutikula kiszáradását és nem mellesleg frissen manikűrözött köröm hatását kelti.

Bőrápoló

A bőrápolók kisimítják és élettel telibbé varázsolják bőröd. Télen az arcbőr illetve a kézfej bőre (melyek közvetlenül érintkeznek a hideg levegővel) nagyon gyorsan kiszárad és repedezetté válik, ezáltal ráncosnak hat. Ezt elkerülendő tarts Magadnál a táskádban egy keveset bőrápolóból, melyet bármely testrészedre fel tudsz kenni, így hidratálja és táplálja a bőrfelszínedet.  Kend be akár napi többszöri alkalommal a téli öltözetből kilógó testrészeidet, hidd el a bőröd hálás lesz érte!

Vazelin

A közhiedelemben ellentétben a vazelin felhasználási lehetőségei igen széleskörűek. A hideg téli hónapok idején kenheted akár a lábfejedre, a talpadra, a könyöködre vagy a térdre, így megakadályozod ezen testrészek kiszáradását. Lefekvés előtt, ha nincs otthon méz, az ajkaidra is rákenheted, így reggel puha ajkakkal ébredhetsz! 

Száraz sampon

A száraz sampon szintén okos találmány, két hajmosás közt igen gyors és praktikus megoldás a piszkos és zsíros haj látványának megszüntetésére. Főleg a nagyvárosokban élők tapasztalhatják, hogy hiába mossuk a hajunkat, kb. 2-3 naponta szükséges ismételni, mivel a haj intenzíven piszkolódik és igénytelenné válik, nem túl esztétikus külsőt kölcsönözve. De! Kinek van ideje állandóan hajat mosni? Kizárólag az időmilliomosoknak! A száraz sampon használata megoldhatja a problémát 1-2 nappal kitolva a hajmosás szükségességét illetve jól jöhet edzés után a haj felfrissítésére!