A szépségápolási trükkök nagy része inkább árt, mint használ a bőrnek. Ezek a tévhitek makacsul megvetették a lábukat a köztudatban, és további súlyosabb problémák kialakulásához vezethet alkalmazásuk, a tisztán látás érdekében lerántjuk a leplet ezekről a tévhitekről!

Uborkakarika a fáradt, karikás szem ellen

Meglepő, de igaz. A karikára felszeletelt uborkát hiába helyezzük fel a szemre nyugtatásként, az uborkaszelet gyorsan kiszárad és elvonja a nedvességet a bőrből, ezáltal szárítva azt! Szerencsésebb, ha az uborka levét egy körvattára cseppegtetve áttöröljük az arc- és a szem környékét.

Zsíros bőrre zsírtalanító termékek használata ajánlott

Ezeket a termékeket mértékkel kell használni! A zsíros, olajosan fénylő, pattanásos bőrű személyek általában többfajta arcápolási készítményt használnak a zsíros jelleg megszüntetésére, de ez a legnagyobb hiba, amit elkövetnek! A pl. tonikok okozta hirtelen szárításra és lipidelvonásra a bőr túlzott faggyútermeléssel reagál, azaz még több pattanás keletkezik a bőrön.  Célszerűbb professzionális termékeket használnia  mindennapokban is, így elkerülhető ez a hiba és mindig kérjük ki kozmetikus szakember véleményét az egyéni arcápolással kapcsolatban.

A narancsbőr (cellulit) oka az elhízás

Akár vékony testalkatú, akár túlsúlyos nőkről beszélünk, mindenkit egyaránt érint a narancsbőr problémája. Ez a női mivoltunkból adódik és a kötőszövet felépítése miatt vagyunk hajlamosak rá a férfiakkal ellentétben. És fontos tisztázni a cellulit és  a cellulitisz 2 teljesen különböző dolog! A cellulit jelenti a narancsbőrt, a cellulitisz pedig kötőszöveti gyulladásra utal.

A bőr pórusai kisebbíthetőek

A pórusok kisebbnek tűnnek az arcon, ha rendszeresen hidratálod vagy ha gondosan felviszed az alapozót. A szennyeződéssel eltömött pórusok nagyobbnak tűnhetnek, de nem tágulnak, a méretük nem változik.

A fogkrém alkalmas a pattanás megszüntetésére  

Az egyik legrégebbi szépségápolási tévhit, de az igazság az, hogy a fogkrém csupán szárít, semmilyen hatással nincs a faggyútermelésre. Ha rákenjük a pattanás tetejére, annak felülete kiszárad és mivel egy kemény réteg megakadályozza a faggyú eltávozását, be is gyulladhat az akné. Szerencsésebb, ha inkább nem piszkáljuk. A szárító hatású készítmények még jobban zsírosítják a bőrt, mivel a bőr így reagál a hirtelen zsírelvonásra.