A mindennapi alapos arcápolás mellett fontos, hogy néhány esetlegesen meglévő szokásoddal felhagyj, így elősegítheted arcbőröd tartósan fiatalos és ápolt megjelenését.

Mik is ezek a káros szokások pontosan? Nézzük néhány példát és abban az esetben, ha valamelyik olvasásakor magadra ismersz, itt a remek alkalom, hogy változtass rajta!

Nem megfelelő minőségű kozmetikumok használata. Mindig nézd meg figyelmesen, mikor kozmetikumot vásárolsz, hogy mennyi ideig őrzi meg a minőségét és hogyan kell tárolni. A sminkszerek esetében figyeljünk, hogy amelyiknek a felbontásától számítva már több, mint egy év eltelt cseréljük le, mert kellemetlen hatásai lehetnek!

Sminkben való alvás.  Hajnalban, egy feledhetetlen buli után, fáradtan vagy akár kissé ittasan hazaérkezvén minden vágyunk, hogy mielőbb az ágyunkba a párnák közé fúrjuk fejünket. Sokaknak ismerős lehet ez az érzés, de ne feledkezzünk meg soha a smink eltávolításáról (természetesen a fogmosás mellett)! Amennyiben a smink az arcbőrön marad éjszakára, eltömi a pórusokat, így a bőrlégzés korlátolt, tehát pattanások kialakulásához vezet és az arcbőr regenerálódását is gátolja.

Túlzásba vitt bőrradírozás.  Az alapos arcápolás elengedhetetlen része a bőrradírozás, de ne feledd heti egyszer elegnedő alkalmazni, mivel ellenkező esetben a bőröd zsírosabbá válik és megvastagodik az arcbőröd hámrétege is.

Többek között ezek a káros szokások melyek látványosan ronthatják bőröd állapotát, de igyekezzünk minél rendszeresebben ápolni bőrünket, minden nap alaposan eltávolítva a sminket és használva az arclemosót és a hidratáló krémet.