Igen, persze tudod – vagy legalábbis van elképzelésed – a gyantázásról, mely egy szőrtelenítési eljárás, mely manapság széles körben elterjedt technika a világ nagy részén és emellett Magyarországon is a szőr eltávolítására. Persze közismert, hogy többfajta gyanta létezik, kozmetikus gyantázik stb. De! Minél szélesebb körű a tudásod, annál kevesebb meglepetés érhet a kozmetikusnál gyantázáskor! Íme 3 dolog, melyet tarts észben!

Mindenképp szükséges, hogy tájékoztasd a kozmetikusod arról, hogyha esetleg valamilyen bőrproblémád volt valaha a bőrfelszíneden, hogyha allergiás vagy valamire, abban az esetben ha érzékeny a bőröd vagy szedsz olyan gyógyszert, mely esetleg sérülékenyebbé teszia bőrfelszínt stb. Minden információ melyet fontosnak érzel a szőrtelenítéssel kapcsolatban pl. mindig borotváltad a szőrt, ezért sok a benőtt szőröd, de nehezen viseled a tővel való “kiműtését”. Természetesen egy jól képzett szakember mindezt megkérdezi a gyantázást megelőzően, de biztos, ami biztos informálódj nyugodtan Te is!

A patronos gyanta nem jó választás az érzékeny testfelületek szőrtelenítésére! Azok a területek a testen, melyeken feszes a bőr, mint pl. a lábon vagy a karon, sokkal optimálisabb a patronos gyantát alkalmazni. A patronos gyanta használatakor a bőrfelszín nagyobb igénybevételnek van kitéve és a fájdalomérzet is nagyobb, mint az egyéb más gyanták használatakor, de azokon a területeken ahol feszesebb a bőrfelszín, ezek az érzetek jóval kisebbek, ezért a lábon, karon, háton nyugodt szívvel szőrteleníthetünk patronos gyantával.

Nemcsak az intim gyanta, a láb gyanta, a kargyanta vagy a hónalj gyanta létezik! Természetesen ezek azok testfelületek, melyeket a leggyakrabban szőrtelenítenek a kozmetikákban, de gyakorlatilag az egész testet lehet szőrteleníteni, legyen szó, akár orrszőr, akár derékszőr, akár tarkószőr eltávolításáról! A testen lévő bárhol lévő szőrszálakat le lehet gyantázni, a megfelelő gyantával és technikával! Sokak számára még nem ismert,hogy ezek a kozmetikai szőrtelenítő módszerek egyre elterjedtebbek és abszolút nem ciki, ha ilyen kéréssel fordulsz kozmetikusodhoz! Ne légy szégyenlős, a kozmetikus Érted van!

Jelentkezz be gyantázásra Kedvenc Kozmetikusomhoz!

 Bejelentkezés – 06/30 999 10 44