Szőrbenövésre való hajlam

Az egyik leggyakoribb állítás, amit a kozmetikusok általában akkor mondanak, ha beszakítják a szőrszálat a bőr alá és ennek következményeit nem szeretnék vállalni. Fontos, hogy tisztázzuk ilyen hajlam, nem létezik! Abban az esetben ha benőtt a szőr a bőr alá a következők okozhatták

– a kozmetikus nem megfelelő szögben húzta le a gyantát a bőrfelületről

– lágy részeken (hónalj, intim terület) patronos gyantával távolította el a szőrt

– a szőrtelenített bőrfelület nem volt megfelelően előkészítve és kifeszítve gyantázáskor stb.

Ezek a leggyakrabban előforduló okok, emellett még egyéb tényezők is okozhatják a szőr benövését a bőr alá.

Szőrnövekedést gátló krém

Ismét egy hatalmas talámány, ami nagyon jól hangzik, de valójában csak lassítja a szőrzet növekedést. Mivel a szőr növekedésére számtalan tényező hat pl. meleg időjárás, hormonhatás, életmód stb. mindezt egyetlen krém nem tudja kiiktatni, úgyhogy mielőtt ilyet vennénk gondoljuk át a logikusan a hatásmechanizmusát.

Terhességkor veszélyes gyantáztatni

A kozmetikában sok várandós nő megfordul és ezidáig semmilyen negatív visszajelzésről nincs tudomásunk. Sokan úgy gondolják, hogy árt a babának a szőrtelenítés eme fajtája, de valójában a babára nincs semmilyen hatással. Közvetlenül szülés előtt illetve ahogy a pocak egyre nagyobb lesz, semmi esélye a kismamáknak önmagukat szőrteleníteni, legfőképpen az intim részen, így szerencsésebb kozmetikus segítségét kérni, ezáltal megkímélik magukat pár kellemetlen akrobata mutatványtól, ami a szőr eltávolításával járna.

Gyantázás után megerősödik a szőr

Ez a feltételezés abban az esetben áll fenn, ha nem megfelelően lett legyantázva a szőr. A nem megfelelő alatt azt értjük, hogy a nem megfelelő gyantával, képzetlen szakember által, hozzá nem értő módon történt a szőrtelenítés. Az epilator által a szőr növekedési iránya megváltozik, így könnyedén benő a bőr alá, ugyanez vonatkozik a borotva használatra is.

A szempillafesték mérgező anyagot tartalmaz

A kozmetikában használt professzionális szemfestékek nem tartalmaznak semmiféle mérgező anyagot, ha irritáció lép fel szempillafestés közben az kizárólag egyénfüggő. Általában a szemfestékhez, a tartósabb és sötétebb szín elérése érdekében a hozzáadott ún. szénpor adhat okot az irritációra.