Terhesség idején sokakban felmerül rengeteg kérdés a szőrtelenítéssel kapcsolatban is. Nézzük milyen kérdések és problémák merülhetnek fel a várandóság alatt a gyantázással kapcsolatban!

Szabad-e gyantáztatni terhesség alatt?

Tapasztalatok és kutatások szerint a gyantázás semmilyen egészségkárosító hatással nincs sem a babára, sem az édesanyára. A terhesség egy állapot nem betegség, ezért nyugodt szívvel gyantáztathatunk várandósan is.

Fájdalmasabb-e a gyantázás terhesen?

Terhesség esetén minden testrész, de főleg az intim területen a vérbőség fokozódik, ezért érzékenyebb lehet az adott bőrfelület. A fájdalomérzet természetesen függ, az egyén érzékenységétől, hangulatától, lelkiállapotától stb. Természetesen a fájdalomcsökkentésre is számos megoldás létezik.

Szőrös csík jelent meg a hasamon! Mit tegyek?

A hormonális változás okoz némi kellemetlen és nem túl esztétikus szőrszál vastagodást a bőrfelületen, mint pl. a bajusz, a szakáll, az áll, a has felületen. Amennyiben a hormonok a terhesség után helyreállnak, a szőrszálak ismét elcsökevényesednek, tehát visszaállnak eredeti állapotukba. Terhesen, nagy hassal is lehet gyantázni ezt a testrészt is, de nagyon fontos, hogy patronos gyantával ne szőrtelenítsük ezt a területet, mivel véraláfutásokat és benőtt szőröket okozhat a nem megfelelő gyanta használata.

Nem ciki terhesen kozmetikushoz menni gyantáztatni?

Sose legyen kellemetlen kozmetikushoz menni, hidd el a több női nemi szervet látott életében mint Te, számára természetes, mindennapos esemény! Számodra pedig fontos terhességkor is, hogy ápolt és vonzó legyen a külsőd, így tudsz leginkább imponálni a párodnak is!

Miért érdemes gyantáztatni terhesség alatt?

A gyantázás azért a legjobb megoldás, mivel ilyenkor a szőrnövekedés fokozottabb, tehát arra kell törekedni, hogy a szőr mennyisége mielőbb csökkenjen és ugyebár a rendszeresen gyantázott szőr kopik a legintenzívebben. Az egyéb szőrtelenítő módszerek mint pl. a borotválkozás, epilálás erősítik a szőrszálakat, nem mellesleg egy bizonyos hasméret után esélytelen saját kezűleg eltávolítani a makacs szőröket. A gyantázás előnyei között szerepel még, hogy gyors, olcsó és hosszútávú megoldás a teljes szőrmentesség eléréséhez, figyelembe véve, hogy gyakorlott kozmetikus megfelelő képzettséggel és tudással kb. 10 perc alatt legyantáz egy teljes intim területet.

Milyen elő- illetve utókezelés ajánlott gyantázás esetében, amik esetleg könnyítik a szőrszálak eltávolítását?

Az egész testet érdemes leradírozni gyantázás előtt, így eltávolítjuk az elhalt hámsejteket a bőrfelületről, így könnyebbé válik a szőrszálak tökéletes eltávolítása. Az intim területen történő gyantázás elő- és utókezeléséről tudj meg többet cikkünkből!

Észrevettem, hogy jobban benőnek a szőrszálak a bőrömön mióta terhes vagyok! Hogyan tudom eltávolítani őket?

A szőrbenövésnek több oka is van, de terhesség idején a göndörebb szőrrel rendelkező egyéneknél gyakoribbá válik. Szalonunkban kifejezetten erre specializálódott kozmetikusok steril körülmények közt, pár perc alatt eltávolítják a benőtt szőröket. Bejelentkezés benőtt szőr eltávolításra – 06/30 999 10 44

A szülés után mennyi idő múlva lehet gyantáztatni?

A kismamák többsége 4-6 héttel a szülést követően jön először gyantáztatni, de érdemes a nőgyógyásszal konzultálni és az első kontrollt követően nyugodt szívvel szőrteleníttetni ismét.

Mit lehet tenni, hogy szülés után, újdonsült, modern anyuka lévén szépnek érezzem Magam?

Természetesen most minden a baba körül forog, de fordítsd időt nyugodt szívvel továbbra is Önmagadra. Tudod ami jó a mamának, az jó a babának is!

 Időpontfoglalás

Kedvenc Kozmetikusom – 06/30 999 10 44