Gondolom előfordult már Veled is, hogy hirtelen feltűnt, hogy a barátnőd szemöldök íve milyen szép és beszélgetésbe elegyedtetek, hogy ki hogyan és miként formázza a szemöldökét. Hogyan lehetséges az ideális ívet kialakítani? A csipesz és a gyanta is segítségedre lehet ebben. Sokféle forma kialakítása lehetséges, de az adott archoz mindig a legelőnyösebbet válasszuk. Abban az esetben ha nem sikerül eltalálni a megfelelő formát és a szemöldök íve hiányos less, nincs mit tenni ricinusolajjal kell kenegetni és várni addig míg a hiányzó szálak újra visszanőnek. A szemöldök vége, eleje és a csúcspontja is meghatározható, így kialakítható az ideális forma.

Néhány tipp a szemöldökformázáshoz KATTINTS IDE

A csipesszel történő szemöldökszedéssel kapcsolatos tapasztalatok: aprólékos, lassú folyamat, amennyiben lassan történik a szőrszál kihúzása fájdalmasnak ids nevezhető, de általában az egyéni érzékenységtől függ. Az ideális szögben kihúzva a szőrszálak idővel kikopnak és puhább szőrszálként nőnek vissza, számuk ritkul, de vigyázat! Ha olyan szőrszál kerül eltávolításra ami az ideális ívet alkotta volna, nehezen nő vissza a szőr, kivétel néhány szerencsésebb eset. Az ember önmagának nehézkesen tudja kiszedni a szemöldökét mivel nem látja a megfelelő szögben a teljes szemöldököt, ezért könnyedén el lehet rontani a szemöldökívet. Érdemes kozmetikusra bízni ezt a műveletet, mivel így csökkentsük annak a lehetőségét, hogy esetlegesen ”bohóc szemöldök”-kel találjuk szembe magunkat a tükörbe nézve.

A szemöldök formázása történhet gyanta segítségével is. A szemöldök gyantázása patronos illetve hagyományos vagy cukor-, mézgyanta segítségével is történhet, célszerűbb a patronos gyantát mellőzni, mivel ez nagyon hozzátapad a bőrhöz is és a gyanta eltávolításakor berántja a bőrt, nagyobb mértékben viseli meg a szem körüli bőrfelületet, így könnyebben ráncosodik. A hagyományos, méz – illetve cukorgyanta kíméletesebb a bőrhöz, de természetesen ennek használatához is megfelelő szaktudás szükséges. Gyors, kényelmes eljárás a szemöldök szőrzetének eltávolítására, pár másodperces kellemetlen érzéssel jár a szőr eltávolítása, de javasolt a precízebb korrekció érdekében az esetleges megmaradt szőrszálak kicsipeszelése. Rendszeres gyantáztatás esetén a szőrszálak látványosan kikopnak, számuk megritkul. Amennyibena  voksunkat a szemöldök gyantázása mellett tesszük le, igyekezzünk kozmetikus szakember segítségével végrehajtani mindezt!

Tökéletes ívű, formájú szemöldökre vágysz? Hívj minket!

Kedvenc Kozmetikusom – 06/ 30 999 10 44

Érdekesség a nagyvilágból

Létezik még egy alternatíva a szemöldök formázására, ez az ún. “threading” eljárás, ami inkább külföldön elterjedt. Egy cérnaszál, némi hintőpor és nyugtató krém vagy olaj segítségével távolítják el a szőrszálakat. Precizitást, biztos ujjakat, fejlett kézügyességet igénylő, kissé fájdalmas megoldás a szemöldök szőrzetének eltávolítására.