A szervezet méregtelenítése manapság rendkívül fontos, mivel a finomított szénhidrátokban gazdag táplálkozás remek táptalaja a salak- és méreganyagok felhalmozódásának a bélrendszerben. Ennek folyományaként az emésztés lelassul, ezért a test hízásnak indul, a közérzetünk pedig egyre rosszabbá válik. Ahhoz, hogy ez a folyamat leálljon illetve visszájára forduljon, a legfontosabb, hogy az anyagcsere felpörögjön, ezáltal a fogyás beindul és mindennek elengedhetetlen feltétele a rostban gazdag ételek és italok fogyasztása és a narancsbőr elleni vákuumkezelés, mely kiváló segítője a méregtelenítés folyamatának.

A vákuumkezeléssel kapcsolatban tudj meg többet!

Nézzünk néhány gyümölcsöt melyek rostban gazdagok, ezáltal felgyorsítják az anyagcsere folyamatát. Bármelyiket lehet ételként vagy italként is fogyasztani, magas vitamintartalmuk miatt erősítik az immunrendszert és kiegyensúlyozzák a szervezet belső működését!

Szőlő

A szőlőből préselt gyümölcslé tele van emésztést segítő savakkal és rostokkal, magas cukortartalma miatt viszont érdemes vízzel hígitani!

Őszibarack

A zamatos őszibarack alacsony kalória-, fehérje-, szénhidrát és zsírtartalmú, emiatt nem terheli le a szervezetet, így kitűnő támogatója a méregtelenítésnek. Magas rosttartalma szintén hozzájárul a diéták sikerességéhez. A gyümölcs 85-90%-a víz, így anyagcsereserkentő hatása mellett a szervezetet és a bőrt is hidratálja.

Füge

A füge az egyik legmagasabb rosttartalommal biró gyümölcs. Apró magvai révén elősegítik a bélmozgást, anyagcsereserkentő hatása miatt pedig a méregtelenítést, ezzel együtt a fogyást.

Ribizli, alma, birsalma

Magas C-vitamin tartalmuk miatt nemcsak immunerősítő hatásúak, de a zsírégetést is felgyorsítják. Rosttartalmuk nagyrészt pektinből áll, mely kiegyensúlyozza az emésztési folyamatokat és segíti a méreganyagok kiürülését.

Szilva

A szilva az egyik legerősebb salaktalanító hatású gyümölcs, a benne lévő szorbitol kifejezetten jótékonyan hat az anyagcsere folyamatok serkentésére. Székrekedésre is kiváló természetes megoldás, amennyiben napi rendszerességgel fogyasztod.