A hialuronsav a bőrápolás területén egy igazán figyelemreméltó hatóanyag, mivel kiemelkedik a bőrre gyakorolt hidratáló és fiatalító képességével. A szérumoktól a hidratáló krémekig igen sok kozmetikai termékben megtalálható és milliók bőrápolási rutinjának a részévé vált világszerte. A fiatalos és ragyogó arcbőr elérésének egyik legbiztosabb módja a hialuronsavval való kozmetikai kezelés.

A hialuronsav természetes előfordulása

Az emberi szervezetben természetesen előforduló anyag, elsősorban a kötőszövetekben, a szemekben és a bőrben található meg. Fő funkciója a víz visszatartása és a szövetek nedvesen tartása, képes megkötni és megtartani akár saját súlyának ezerszeresét is. Ezért nevezhetjük egy igazi szupermolekulának, mivel sokat tesz a bőr felső rétegének egészségéért. Érdekes módon a hialuronsav a neve ellenére nem durva vagy savas, valójában egy gyengéd, hidratáló anyag.

A hidratálás hőse

Egyik legfigyelemreméltóbb tulajdonsága vízmegtartó képessége, emiatt igazán kivételes hidratáló anyag. Mint fentebb említettem a súlyának ezerszeresét képes megkötni! Helyileg alkalmazva a hialuronsav behatol a bőrbe és megköti a vízmolekulákat, azonnal feltölti és hidratálja a bőrfelületet. Ez a hidratáló hatás nem csak javítja a bőr textúráját, hanem segít csökkenteni a finom vonalak és ráncok megjelenését is, így a bőrnek simább, fiatalosabb megjelenést kölcsönöz.

A sokoldalú bőrápoló

Sokoldalúsága az egyik oka annak, hogy a hialuronsav széles körben elterjedt. Minden bőrtípussal kompatibilis, beleértve az érzékeny és pattanásos bőrt is. Ellentétben a nehéz olajokkal, a hialuronsav könnyű és nem tömíti el a pórusokat illetve nem okoz pattanásokat, ezáltal alkalmas akár a mindennapi használatra is.

Az életkort meghazudtoló előnyök

Ahogy öregszünk, a szervezet természetes hialuronsav termelése csökkenni kezd, ami hozzájárul a bőr feszességének, rugalmasságának és nedvességtartalmának elvesztéséhez. A hialuronsav bőrbe juttatása segít, hogy a bőr hidratáltságát folyamatosan fenntartsuk. Emellett a kollagéntermelést serkentő képessége segíthet javítani a bőr rugalmasságát és csökkenteni a ráncok kialakulását.

A hialuronsav bőrbe juttatásának egyik leghatékonyabbb módja az ultrahanggal történő kozmetikai kezelés. Az eredmény azonnal látható, a bőr nem irritált, az eredmény látványosan fiatalosabb és üdébb arcbőr.

Jelentkezz be hialuronsavas ultrahangos kozmetikai kezelésre!

Kapcsolat

Árlista