Manapság a nők és a férfiak többsége is nagyobb figyelmet fordít a bőrápolásra, többek közt a nemkívánt szőrzet eltávolítására, a karon, lábon, arcon, háton, mellkason illetve a fazonon esetleg az egész intim területen. A nem megfelelően végzett szőrtelenítés okozta bőrproblémák tárháza igen széles, kezdve a szőrbenövésektől, a hámsérüléseken keresztül, a véraláfutásokon át, a gennyes hólyagokig és duzzanatokig. A gyantázás után ezért – amellett, hogy professzionális termékekkel és megfelelő tudással lett elvégezve a gyantázás – fontos figyelmet fordítani a bőr megnyugtatására és regenerálódására. Amennyiben helyesen ápoljuk a bőrünket és a kifejezetten erre a célra szánt bőrápoló kozmetikumokkal kezeljük a bőrfelületet megelőzhetünk bármilyen irritáció vagy kellemetlen bőrtünet kialakulását. Nem kell valamilyen különleges dologra gondolni, a cél, hogy a bőr érzékenységét csökkentsük és mielőbb visszanyerje a bőrfelszín a gyantázás előtti küllemét.

Természetesen az alapvető követelmény, hogy bőrbarát termékeket használjunk, tehát ne tartalmazzanak ezek a kozmetikumok semmilyen kőolajszármazékokat, melyek egyéni érzékenységtől függően irritálhatják a bőrfelületet.

Nézzük mivel lehet a gyantázott bőrt ápolni!

Gyantázás után a bőrfelület – ideális esetben – kissé kipirosodott és érzékeny, tehát azok a hatóanyagok, melyek hidratáló és nyugtató hatásúak, ebben az esetben is alkalmazhatóak, mint pl. aloe vera, teafaolaj, E-vtiamin tartalmú bőrápoló szerek. Izzadásra hajlamos egyéneknél hintőpor használata is javasolt, így csökkenteni lehet a szőrtüszők begyulladásának esélyét. 

Hűsítő hatású hatóanyagokat tartalmazó kozmetikumok csökkentik a bőr kipirosodását és elősegítik a szőrtüszők regenerálódását. Ilyen hatóanyag pl. a menta, mely hatásos bőrnyugtató, a hűsítő hatása végett.

Fontos, hogy kerüljük a fertőzés lehetőségét a gyantázást követő 24-48 órában, tehát ne menjünk szaunába, szoláriumba, gőzkamrába, kerüljük az úszómedencébe vagy jakuzziba történő úszást illetve ázást. Amennyiben mégis elkerülhetetlen ezeknek a helyeknek a felkeresése, kenjük be a gyantázott bőrfelületet valamilyen bőrregeneráló krémmel, mely védőréteget képez a bőrfelszínen és nem hátrány, ha tartalmaz valamilyen fungicid összetevőt.

Az arcon történő gyantázást követően mindenképpen gyorsan felszívódó krémeket válasszunk, az olaj és testápoló használata kerülendő, mivel ezek zsírfényt hagynak a bőrön és az arc felülete igen szem előtt van ezért törekedjünk a minél gyorsabb bőrregenerálódásra, majd a bőrnyugtató krém feltételét követően tegyünk fel a bőrszínünkkel megegyező korrektort vagy alapozót.

Ha kérdésed van a gyantázás utáni bőrápolással vagy az érzékeny bőr ápolásával kapcsolatban hívj Minket bizalommal!

 Kedvenc Kozmetikusom – 06/30 999 10 44