Manapság számos szőrtelenítési eljárás közül választhatunk ha sima bőrre vágyunk. Egyre többen teszik le voksukat a gyantázás mellett, ugyanis amellett, hogy hetekig szőrmentesek lehetünk számos előnye van a gyantáztatásnak. Az intim terület gyantáztatása az egyik legnépszerűbb eljárás a nők és egyre inkább a férfiak  körében is.

Sokak számára az intim gyanta nem takar mást, mint a bikini vonal szőrtelenítését, azonban számos más stílus és fazon áll rendelkezésünkre ezen a téren.

A francia és a brazil gyanta közötti különbség

A brazil gyanta az egyik legelterjettebb gyantáztatási forma az intim területen. A gyantázás során a szőrt teljes mértékben a szeméremdombról, a szeméremajkakról,  valamint a fenék területéről is eltávolítjuk. Sokak kedvelik az ún. “leszállópálya” formát,  mely a szeméremdomb közepén elhelyezkedő keskeny szőrsávot jelenti.

A francia gyanta a másik lehetséges  szőrtelenítési opció az intim területre, amikor  csupán a szeméremdomb, illetve a szeméremajkak kerülnek legyantázásra a fenék rész kihagyásával.

Hasznos tippek gyantázás előtt

  • A gyantáztatás időpontját lehetőség szerint a menstruációs ciklus előtt vagy után végezzük, ugyanis ebben az időszakban sokkal kevésbé fájdalmas.
  • Használjunk bőrrradírt az érintett területre, eltávolítva ezzel az elhalt hámsejteket, így megelőzve a szőrbenövés kialakulását.
  • Ha borotva használata után látogatunk először egy szalonba, lehetőleg ne borotválkozzunk 7-10 napig, ugyanis a szőr erre az időre nő meg megfelelő hosszúságúra.
  • Napégést követő napon soha ne gyantáztassunk!

A gyantázás előnyei

  • A gyantáztatás a borotvával ellentétben teljesen sima bőrfelületet eredményez..
  • A helyesen végzett gyantázás nem okoz szőrbenövést, ellentétben az epilátor, illetve a borotva használatával.
  • A rendszeres gyantáztatás elgyengíti, ritkítja a szőrszálakat.
  • Az eredmény sokkal tartósabb, mint a borotva vagy az epilátor esetében.

Jelentkezz be intim gyantára Kedvenc Kozmetikusomhoz!

 Bejelentkezés – 06/30 999 10 44