A meleg és a strandszezon beköszöntével érdemes több figyelmet szentelnünk az intim terület szőrtelenítésére, mivel a fürdőruhából kilógó szőrszálak nem nyújtanak túl esztétikus látványt.  Itt az idő, hogy elmenjünk bikini gyantázásra vagy választhatjuk a brazil, a francia vagy a teljes intim gyantázást is. Nem a legkellemesebb időtöltésről van szó, de megkönnyíthetjük a dolgunkat néhány fájdalomcsökkentő tipp alkalmazásával. Az eredmény:  sima, puha és szőrmentes fazon 10 perc alatt.

Gyanta előtt koffeint ne! A kávéban, energiaitalokban, kólában található koffein elfogyasztása növeli a bőr érzékenységét, ezért inkább gyantázás után fogyaszd el az aznapi koffeinadagod.

Bőrradírozás gyanta előtt. A gyantázás célja, hogy a szőrszálakat eltávolítsuk a testről, ezért könnyítsd meg a szőrszálak távozását a bőr leradírozásával. 2 napig napi egyszeri alkalommal a gyantázást megelőzően radírozd le a szőrteleníteni kívánt testfelületet, így eltávolítod az elhalt hámsejteket a bőrfelsíznről.

Menzesz után kevésbé fájdalmas. A fájdalomtűrő képesség a legtöbb nő esetében menstruáció előtt jelentősen lecsökken, – természetesen van, akit abszolút nem visel meg – ezért inkább a menzesz után 1-2 nappal gyantáztasd a bikinidet!

Szőrhosszúság. A túl rövid / 0.5 cm alatt/ szőrszálak  nehezen kiszedhetőek, mivel nem tapadnak bele kellőképpen a gyantába, ezért ne rövidítsd le a szőrt bikini gyantázás előtt. Ne feledd a kozmetikus nap mint nap szőrrel találkozik, nem ciki, ha szőrös bikinivel jössz! Inkább hosszabb /0,5 cm felett/ legyen a szőr, mint rövidebb, így könnyebben beleragad a gyantába.

Lélegezz! Sokat segít, ha ugyanúgy lélegzel, mint normális esetben, de természetes reakció, hogy a gyanta lehúzása előtt, ha nagyon izgulsz, bent tartod a levegőt hosszabb ideig és az esetleges fájdalomra koncentrálsz. Lazulj le, ne aggódj pár perc alatt túl leszel rajta és utána élvezheted a szőrmentes és csodaszép, sima bikinidet.

Napégés esetén. Ha a bőröd leégett a napon, kerüld a gyantázást, mivel a bőrfelület sérült, kevésbé ellenálló. Kend be aloe verát tartalmazó napozás utáni krémmel és a már gyógyult bőrrel mehet is a gyantázás.

Jelentkezz be bikini gyantázásra Kedvenc Kozmetikusomhoz!

 Bejelentkezés – 06/30 999 10 44