A szemöldök az arc egyik leghangsúlyosabb része, mivel segítségével sokat lehet javítani – és akár rontani is – az arc megjelenésén.  A legfontosabb, hogy meg tudjuk ítélni helyesen az arcformánkat. Majd ezután következhet az ideális szemöldökív kialakítása, mellyel kihansúlyozhatjuk az arc előnyös adottságait. Ne feledd, a tervezés a siker titka, inkább bízd kozmetikus szakemberre a szemöldökszedést és kérd ki tanácsát illetve oszd meg vele személyes elképzelésedet a szemöldökív kialakítását illetően!

Alapszabály: A szemöldök ívének kialakításakor figyelembe kell vennünk az arc egyéni adottságait és az arcformát. A szemöldök ívével abban az esetben leszünk elégedettek, ha összhangban van az arcunkkal, ezért szemöldökformázáskor ezt a szempontot is figyelembe kell vennünk.

Íme az arcformák szerinti szemöldökkialakítási tippek!

Az ovális arcforma

Faces types

A legtökéletesebb arcforma, a homlok és az áll egy síkban helyezkedik el, a forma leginkább egy tojáshoz hasonlít. Az arc keskeny és egyenletes.

Ideális szemöldökív: a szemöldökformázás célja  az ideális arányok megtartása, enyhén lekerekített, de kissé szögletes  szemöldökív kialakítása.

A hosszúkás arcforma

hosszukasarcforma

Magas homlok, keskeny áll és magasan elhelyezkedő arccsont jellemzi ezt az arcformát.

Ideális szemöldökív: a szemöldökformázás célja, a hosszúkás arc ellensúlyozása, “rövidítése”, a lapos szemöldökív kialakítása, mivel optikailag a laposan elterülő szemöldökív “rövidíti” az arcformát.

A kerek arcforma

kerekarcforma

A kerek arc alapvetően telt, legvastagabb pontja az arccsontnál helyezkedik el, jellemzője még a gömbölyű áll. A kerek arcforma ugyanolyan magas, mint amilyen széles.

Ideális szemöldökív: a szemöldökformázás célja a kerek arcforma nyújtása, magas ívű szemöldökív kialakítása. Kerülendő a lekerekített szemöldökív, mivel ez még jobban kerekebbé teszi az arcot.

A szögletes arcforma

szogletesarcforma

Az áll a pofacsont és a homlok szélessége megegyezik, jellemző még az erős és csontos állkapocs.

Ideális szemöldökív: a szemöldökformázás célja, az arcforma lágyítása, az állkapocs megjelenésének dominanciájától függően. Minél csontosabb és hangsúlyosabb az állkapocs, annál kevésbé legyen lekerekített, inkább szögletesebb formájú a szemöldök. Kerülendő a csúcsos szemöldökív kialakítása, mivel ez hangsúlyosabbá teszi az állkapcsot.

A szív alakú arcforma

szivalakuarcforma

A szív alakú arcra a széles homlok és a hegyes áll jellemző.

Ideális szemöldökív: a szemöldökformázás célja a széles homlok és a hegyes áll ellensúlyozása. Minél hangsúlyosabb a homlok, annál magasabb ívű, de kissé lekerekített szemöldökforma az ideális választás.

A háromszög alakú arcforma

gyemantarcforma

Keskeny arccsont és homlok jellemzi, az állkapocs erős és széles.

Ideális szemöldökív: a szemöldökformázás célja, az állkapocs csontjának ellensúlyozása, az ideális a lekerekített szemöldökív, mely eltereli a figyelmet a domináns állkapocscsontról, emellett lágyítja az arc megjelenését.

Kedvenc Kozmetikusom segít kialakítani az ideális szemöldökívedet! 

Időpontfoglalás – 06/30 999 10 44