Amennyiben eddig nem foglalkoztatott túlzottan az arcod ápolása, ideje, hogy figyelmedet erre is fókuszáld, mivel a bőrödön hamar meg fog látszani, hogy mennyit törődsz vele!  30 felett különösen fontos, hogy már napi rutinná váljon a mindennapi arcápolás, 40-es éveidben egyértelműen megmutatkozik majd, hogy mennyi figyelmet fordítottál az arcápolásra előzőleg!

Egyénfüggő, de általában 22-25 éves kor felett a bőr kollagén és elasztin mennyisége csökken, a szervezet nem termeli tovább a bőr rugalmasságáért és ránctalan megjelenéséért felelős anyagokat, hanem elkezdi felélni a meglévő állományt. A bőr feszessége, tónusa, zsírtartalma csökken és ennek következtében elkezdenek megjelenni a mélyebb ráncok illetve a meglévő felszíni ráncok elkezdenek mélyülni. Ha megfelelően ápolod a bőröd megtarthatod bőröd üdeségét, sőt javíthatsz is állagán.

Az arc lemosása arclemosóval, hidratálás fényvédő tartalmú hidratáló krémmel szinte kötelező a mindennapi arcápolásban. Reggelente hidratáljuk a bőrt, este tápláljuk és heti egyszer arcrradír használata is elengedhetetlen. A szemránckrém használata szintén fontos, ezt éjszakánként kenjük fel a szem környékére. Ehhez természetesen meg kell találni a megfelelő kozmetikai termékeket, érdemes kikérni kozmetikus szakember véleményét, hogy az arctípusodnak a legmegfelelőbb krémeket válaszd.

2 havonta érdemes meglátogatni a kozmetikusunkat és tisztító kezelésen részt venni, hogy eltávolítsa a mitesszereket és a grízeket, így könnyebben bejutnak a hatóanyagok a bőr mélyebb rétegeibe. Különböző kozmetikai gépekkel (pl. ultrahang) a hatóanyagok bőrbe való juttatása látványos és hosszabb távú eredményt vált ki.

Az évek múlásával a szervezet regenerációja egyre nehezebb és egyre több időt vesz igénybe. Ugyanez vonatkozik a bőrre is és a sejtmegújítást nehezíti pl. kevés alvás, a dohányzás vagy a stressz. Amellett, hogy ezek mellőzése egészségesebb életmódot biztosít, a bőröd állapotán is igen sokat javít. Segítségül hívhatjuk a különféle vitaminokat, melyek hosszú távú fogyasztása üde és fiatalos arcbőrt eredményez.