Egy átlagos háztartásban sokféle hasznos dolog található, melyeknek akadnak az általános felhasználása mellett egyéb alkalmazási területei. Egyik közülük a szódabikarbóna, mely nemcsak sütéskor jön jól, hanem különböző otthoni szépészeti műveletek esetén is. Nézzünk néhányat ezek közül!

Arcradír

1/3 víz és 2/3 szódabikarbóna összekeverésével egy igen hatásos arcradírt készíthetünk, érzékeny bőrűeknek nem ajánlott.

Tisztító sampon

Amennyiben azt tapasztalod, hogy a samponod nem az elvárt tisztító hatást nyújtja, keverd össze fele-fele arányban a sampont és a szódabikarbónát, majd a szokásos módon mosd meg a hajad, így fokozhatod a sampon tisztító hatását.

Fésű, hajkefe tisztítása

Hosszabb használat után a hajkefék és a fésűk is piszkossá válnak, a fejbőrről és a hajszálakról rákerülő zsírok megtapadnak rajtuk. Nem szerencsés mosni őket, de érdemes meleg víz és szódabikarbóna keverékébe áztatni a fésülködésre használt eszközöket, így könnyedén tisztává válnak.

Fogápolás

Fogkrém helyett próbáld ki a szódabikarbónát fogmosáskor, mely olcsóbb és hatásosabb, mint a fogkrémek többsége! Nem mellesleg tisztító hatása mellett a fogakat is fehéríti!

Körömápolás

Ha nincs kéznél kutikula eltávolító, tegyél a körmeidre egy kevés szódabikarbónát, majd egy használt fogkefe segítségével kicsit dörzsöld meg a körmök felületét, így  könnyedén eltávolíthatod a körmökre tapadt felesleges bőrréteget.

Mitesszerek eltávolítása

A szódabikarbóna kitisztítja a pórusokat és eltávolítja a felesleges olajat a bőr felszínéről. Egy evőkanálnyi szódabikarbónát keverj össze egy negyed csésze tejjel, majd vidd fel az arc mitesszeres területeire. Addig ismételd, ameddig még látod a fekete kis pontokat!

Száraz sampon

Egy kevés szódabikarbónát a száraz samponhoz keverve, illetve önmagában használva kitolható a két hajmosás közti időszak.

Bőrkeményedés kezelésére

Langyos vízhez, amibe a lábunkat tesszük keverjünk hozzá egy kevés szódabikarbónát, melynek szemcséi hatásosan távolítják el az elhalt hámsejteket  a talpról.