A mai, modern smink alapelve – a kevesebb több. Ezt érdemes szem előtt tartani, miközben sminket készítünk, de mielőtt nekiállnánk a sminkelésnek, vegyük át az alapokat!

A pirosító és a púder használata

A pirosító használatának célja, hogy az arcot felüdítse, fiatalosabbá, kipihentebbé tegye a fáradt arcbőrt. Az öregedő, ráncos bőr egyik leghatékonyabb kozmetikai terméke. Halványítja a ráncokat és fiatalossá teszi az arc megjelenését.

Nézzük melyik arcbőrhöz milyen pirosító illik a legjobban!

Pasztell színek, barack vagy rózsaszín – Világos bőr

Homok, olajbarna, réz szín – Közép tónusú bőr

Burgundivörös, sötét lila – Kreol bőr

A púder felvitele mindig nagyfejű ecsettel, lágy mozdulatokkal történik. Az alapozó felvitele után rakjuk fel a púdert. A púder az alapozó fixálására szolgál, a bőrrel megegyező színű legyen vagy esetleg kissé világosabb. A legjobb választás a porpúder alkalmazása, mivel a kőpúder a felvitel után óhatatlanul is keveredik azzal az anyaggal amivel összetömörítik.

Ne feledjük a sminkelés menetét!

A sminkelés az arcforma diagnosztizálásával kezdődik, majd következik az alapozás, ezután a szem, majd az ajkak sminkelése és legvégül a pirosító és a púder feltétele!


 

Ezennel áttekintettük a sminkelés alapjait, ha mindezt így teszed, ahogy  a “nagy könyvben le van írva”, biztosan sikerrel jársz és gyönyörű sminket tudsz varázsolni Magadnak.

Amennyiben úgy érzed még segítségre van szükséged vagy gyakorolnál sminkes felügyelete mellett, hívd nyugodtan a következő számot! 06 30 999 10 44 vagy írj emailt  az intimgyanta@gmail.com címre.