A hát legfőképpen nyáron kerül közszemlére és nem nyújt kifejezetten esztétikus látványt, ha a hátat aknék (pattanások) lepik el. Fürdőruha vagy mélyen kivágott ruha viselése ebben az esetben nem ajánlott, ezért érdemes mielőbb orvosolni a bőrproblémát külsőleg és belsőleg egyaránt!

Nyilván egyszerűbb elfedni a háton lévő pattanásokat, mint például az arcon megjelenő aknékat, de törekedjünk a kifogástalan bőrre az egész testfelületen, így egészségesebb és vonzóbb lesz külsőnk.

Külső kezelés

A hát tisztítása körülményes ezért előfordulhat a nem megfelelő higiénia miatt, hogy pattanások jelennek meg a hát felületén. Havi egyszer érdemes kozmetikus szakember segítségével eltávolíttatni a pattanásokat a hátról, így tisztán tartható és megelőzhető a háton lévő pórusok eltömődése.

Hogyan zajlik a hát kozmetikai kezelése?

– a hát letisztítása tisztító tejjel

– a hát felpuhítása gőzzel

– a hát tisztítása, a pattanások, grízek illetve mitesszerek eltávolítása

– a hát fertőtlenítése vioval

– összehúzó, nyugtató pakolás felhelyezése a hátra, majd lemosása

– a háton lévő esetleges bőrhibák kendőzése

Belső probléma

A leggyakoribb oka a pattanások megjelenésének a háton emésztőrendszeri problémára utal. A belekben felhalmozódnak a méreganyagok és a szervezet a máj túlterheltsége mellett a bőrön keresztül próbálja kiválasztani ezeket a káros anyagokat. Önmagunknak tisztítani a hátunkat esélytelen szinte, így nem véletlen, hogy ezen a bőrfelületen alakulnak ki bőrproblémák. A megoldás a háton megjelenő pattanások megelőzésére az egészséges étrend, azaz a sok zöldség, gyümölcs, rostokban gazdag táplálkozás, mellőzve az alkohol, szénhidrátok, feldolgozott húsok fogyasztását.

Nem megfelelő öltözködés

Amennyiben a pattanások csak a hátadon jelennek meg, lehetséges, hogy a nem megfelelő minőségű illetve anyagú ruhákat hordod. Az álllandó dörzsölésnek, irritálásnak kitett bőrfelületen is kialakulhatnak pattanások. Műszálas ruha viselése, hátizsák hordása, a nyári hónapokban, mikor intenzívebben izzad a bőr, igyekezz kerülni! A pamut és a lenvászon ruha viselése szerencsésebb és lehetőleg ne tapadjon szorosan a bőrfelülethez!

Lelki okok

Egyes vélemények szerint a háton megjelenő pattanások kialakulásáért felelős lehetnek lelki okok, mint a múlton való rágódás, a múltbéli események nem megfelelő feldolgozása, a régi dolgokhoz, szokásokhoz való görcsös ragaszkodás. Próbálj meg túllendülni a régi sérelmeken és lépj túl a múltbéli negatív történéseken!

Bejelentkezés hát tisztító kezelésre – 06/30 999 10 44