A has szőrzetének megerősödése nők esetében, nem normális és mindemellett nem túl esztétikus látvány, a viselője számára pedig kifejezetten zavaró. A hason lévő szőr a nőknél normális esetben pihés, színe általában megegyezik a testen lévő többi szőr színével. Fontos, hogy tisztába legyünk a szőrnövési rendellenesség kialakulásának okával, így hatékonyabban tudjuk kezelni!

A hirsutismus kialakulásának okai

Hirsutismus-nak nevezzük a férfias típusú szőrnövekedést nők esetében. Ekkor az ún. lanugó-szálak (a pihék) hossza, színe és vastagsága megváltozik, azaz eltér a normálistól. Ebbe a csoportba tartozik az alhason a köldökig háromszög alakban húzódó fanszőrzet, a köldök alatti “csík”, megerősödött szőrszálak a szakáll illetve az áll vonalában. Egyéb férfias jelleggel is párosulhat a megerősödött szőrzet pl. visszafejlődő mell, mély hang vagy péniszszerű klitorisz. Az ok a túl sok tesztoszteron jelenléte a szervezetben, de okozhatja öröklött hajlam is. Érdemes szakorvoshoz fordulni és kezeltetni ezt a rendellenességet hormonteszt készíttetésével. Az abnormális szőrnövekedés előfordulhat terhesség esetén is a hormonszint növekedése miatt, ekkor enyhe hirsutismusról beszélünk, de ebben az esetben a szőrzet szülés után spontán visszafejlődik.

Az hasszőr eltávolításának lehetőségei

A szőrszálakat a bőrfelszínről eltávolíthatjuk többféleképpen:

Borotva, olló – nem érdemes ezeket az eszközöket igénybe venni, mivel nem segíti elő a szőr kopását, másnap a szőrzet ismét előbukkan, szúró, viszkető érzéssel párosulva.

Csipesz – amennyiben profinak érezzük magunkat a szőrszálak csipesszel való eltávolításában próbálkozhatunk, de ha a szőrt nem sikerül a gyökerével együtt eltávolítani a szőr a bőr alá nő, szőrbenövések észlelhetők kb. 1 hónapon belül.

Gyantázás – a leghatékonyabb szőr eltávolítási mód, gyors és tartós megoldást nyújt, szőrbenövés és szőrtüszőgyulladás nélkül

A has gyantázásnak menete

– hintőporral beszórjuk a hason lévő szőrteleníteni kívánt testfelületet

– felkenjük az egyszer használatos gyantát a szőrzetre

– gyantával együtt eltávolítjuk a szőrt

– gyantázás utáni nyugtató krémmel, balzsammal bekenjük a gyantázott bőrfelületet

A has gyantázását követően 24 órát ne tegyük ki a bőrt semmilyen UV-sugárzásnak, ne menjünk napra se szoláriumba, kerüljük a szauna, uszoda, gőzfürdő használatát!

Jelentkezz be most has gyantázásra!

 

Kedvenc Kozmetikusom – 06/30 999 10 44