A bőr alá nőtt szőrök általában szőrtelenítés után jelennek meg a bőrfelszín alatt körülbelül 2-3 hét után a szőrszálak eltávolítását követően. A leggyakoribb ok a göndörödő szőrszál, a helytelenül végzett szőrtelenítés vagy a túl száraz bőr az intim területen, legfőképp a szeméremdombon. Legyen szó bármilyen szőrtelenítésről (borotválás, epilálás, gyantázás) a nehézséget az okozza, hogy a szeméremdomb felülete nem egyenletes, hanem domború, így nehezebb eltávolítani a szőrszálakat, úgy, hogy egyformán nőjenek vissza, de gyakorlott kozmetikus számára nem okoz problémát mindez.

Szőrtüszőgyulladás

A benőtt szőrszálak begyulladhatnak a bőrben, ezt a leggyakrabban a Staphylococcus aureus baktérium okozza, de más baktérium szintén lehet kiváltó ok. A benőtt szőrszál körül a bőr piros színű, melegebb tapintású, mint más testfelület, esetleges viszkető, égő érzés tapasztalható a bőr alá nőtt szőrhöz kapcsolódó szőrtüsző környékén. Kevésbé súlyos esetben pár nap alatt lelohad a gyulladás, de a szakaszosan visszatérő vagy a már szétterjedt szőrtüszőgyulladás orvosi segítséget igényel. A lehetséges kezelési módok között szerepelhet a hidrokortizon tartalmú krém, ecetes borogatás vagy antibiotikum tartalmú kenőcsök, de ezeket a készítményeket nagyon súlyossá váló szőrtüszőgyulladás esetében kell alkalmazni.

Gennyes pattanások

A másik bőrprobléma, mely a bőr alá nőtt szőrök esetében kialakulhatnak az apró, gennyes pattanások, melyek kicsi, fehérfejű kiütésszerű pattanások. Ezeket a pattanásokat otthoni körülmények közt a következő felszereléssel tudjuk eltávolítani: bőrfertőtlenítő, tisztítókendő, steril tű. Nagyon fontos, hogy fertőtlenítsük a bőrfelületet, így megelőzhetjük az esetleges súlyosabb gyulladások kialakulását. A genny eltávolítása után, gyulladáscsökkentő, hámképző krémmel kenjük be a pattanások helyét.

Dudorok, duzzanatok

Akad olyan szőrbenövés, mely helytelenül végzett szőrtelenítés után a bőrbe szakad. Legtöbbször az otthon végzett szőrtelenítés következménye, mely a hajlatokban alakul ki. Testszínű, majd pirosas duzzanat, de lilás színe is lehet. A duzzanatok általában nem okoznak fájdalmat, de lassan húzódnak vissza, kemény tapintatúak. A dudor lelohadása után, a bőrbe rekedt szőrszálat steril tű és kozmetikus szakember segítségével érdemes eltávolítattni.

Nagyon fontos, hogy a szőrtelenítést megfelelő körülmények közt végezzük, hozzáértő kozmetikus segítségével, így tudjuk valójában elkerülni a szőrbenövéseket és a szőrbenövések okozta bőrproblémákat!

Professzionális szőrtelenítés!

 

Kedvenc Kozmetikusom 06/30 999 10 44