Hőség, izzadás, igénybevett arcbőr…. a smink percek alatt katasztrofális kinézetet ölthet. Íme néhány jó tanács, hogy megjelenésed a nagy melegben is tökéletes legyen!

Szempillaspirál, bronzosító púder, pasztell szájfény. Ezek az alapjai a természetes hatású sminknek, amit nyáron érdemes viselned, így a forró évszak idején is friss és fiatalos lehet külsőd.

Jég. Az arc letisztítása után simítsd végig arcod egy jégdarabbal, ez hirtelen lehűti az arcbőrt, ezáltal összehúzza a pórusokat, a bőr mattá válik.

Minimál alapozó. Mindenképpen vékony rétegben, alapozó ecsettel vagy nedves szivaccsal  vigyük fel az alapozót. Óvatosan bánj az alapozóval a nyári időszakban, mert amellett, hogy eltömi a pórusokat, ezáltal a bőrlégzést gátolja, pattanások kialakulásához vezet. Alapozó helyett inkább egy kevés arcpirosítót használj, amivel kiemeled az orcákat.

Púderezés. A természetes hatás elérésének érdekében a legjobb választás a lágy színű, finom szemcséjű púder. Válassz a bőrödnek megfelelő színű púdert!

Vízálló szempillaspirál. Strandra kifejezetten ajánlott a vízálló szempillaspirál, a napfürdő végeztével viszont a szempillafesték eltávolítása körülményes lehet, használj sminkeltávolító kendőt a festék lemosására!

Strandolás. Ez az a tevékenység, amikor mellőzzük a smink viselését! A smink gátolja, hogy lebarnuljon az arcbőr, vízzel érintkezve elfolyik és külsőnket horrorisztikussá varázsolja.  Emellett a sminkszerek összetevői a nappal érintkezve allergiás reakciókat válthatnak ki! Maximum vízálló szempillaspirál vagy pasztell színű szájfény használata ajánlott!