A hosszú és dús szempillasor minden nő álma. Egy 2008-ban készült felmérés szerint az értékesített szempillaspirálok és műszempillák száma évről évre nő a világ különbőző országaiban ellentétben a rúzsokkal és a szájfényekkel. Mint a testen lévő egyéb szőrzet, ugyanúgy a szempillák is sérülhetnek vagy kihullhatnak. Mire elérik a szempillák ismét ugyanazt a hosszúságot, mint a kihullás előtt, relatív sok időnek kell eltelnie.

A szempillák funkciója

A szempillák a szem védelmében játszanak szerepet, megvédik a szemgolyót a külső tárgyak illetve hatások, szemcsék okozta károsodásoktól. A seprűszerű elhelyezkedése a szempilláknak, elősegíti a környezetből jövő piszok és káros anyagok ellen való védelmet és tisztán tartja a szemüreget. A kontaktlencsét viselők tapasztalhatják a szempillák másodlagos funkcióját, mely előidézi a szemhéj reflexszerű becsukódását, ahogy valami szemcse éri a kontaktlencse felszínét.

A károsodás vagy kihullás lehetséges okai

Szemre való kozmetikumok, szempillagöndörítő, káros anyagokat tartalmazó szempillalemosó mindennapi használata illetve rossz minőségű szempillaspirál felvitele a szempillákra, mind okozhat károsodást vagy a szempillák ritkulását. Emellett még bőrbetegségek, gyógyszerek mellékhatása, gyulladás a szervezetben illetve pszichés problémák is okozhatják a szempillák elhullását.

A szempilla növekedési ciklusa

A szempilla növekedési fázisai megegyeznek a haj nüvekedési fázisaival, azaz ugyanúgy 3 fázisból áll: anagén (növekedési), katagén (átmeneti) és telogén (nyugalmi), Egészséges ember esetén a szempillák soha nem érik el egyszerre a kihullási (telogén) fázist. A teljes életciklusa egy szempillának kb. 4 hónap. Egy szemhéjon 100-150 db szempilla található egyidőben és minden egyes szempillának saját életritmusa van, ezért vannak rövidebb illetve hosszabb szempilla szálak.

A sérült szempilla, amennyiben egészséges emberről van szó, visszanő, csak türelmesen ki kell várni a regenerálódását. Amennyiben kevésnek gondoljuk a szempillák számát illetve egyelőre igen rövidnek tűnnek a szempillák a 3D szempillahosszabbítás megoldást nyújthat a szempillák sűrítésére és hosszabbítására. Így könnyebben átvészelhetjük a szempillák növekedési ciklusát!

Jelentkezz be szempillahosszabbításra Kedvenc Kozmetikusomhoz!

Időpontfoglalás – 06/30 999 10 44