Nemrég vettem egy igen drága hidratáló krémet, aminek a reklámja meggyőzőnek tűnt, de amióta használom nem vettem észre, hogy hatásosabb lenne az előzőnél. Az lenne a kérdésem, hogy érdemes-e drága hidratáló krémet venni?

Amikor hidratáló krémet vásárolsz, érdemes megnézni milyen hatóanyagokat tartalmaz az adott krém és hogy van-e benne UV szűrő filter (mivel a hidratáló krémet nappal használjuk). Ne dőlj be a csomagolásnak, a magas árnak, a szép üvegcsében lévő, sokszor minimális hatóanyaggal rendelkező krémeknek.

A jó hidratáló krém ismérvei

– kiszűri a káros UV sugarakat, megvéd a káros UV sugárzástól

– segít megőrizni a bőr hidratáltságát pl. hialuronsavat tartalmaz, ami segít megőrizni a kollagén és elasztin rostok funkcióját, ezáltal segíti a bőrt, hogy tartósan megőrizze fiatalos külsejét és rugalmasságát

– véd a környezeti ártalmaktól, de nem hagy zsíros és fénylő réteget a bőrfelületen

Ha zsíros, pattanásos bőröd van olajmentes hidratáló krémet válassz, ha érzékeny, könnyen kipiruló bőröd van szintén ezt válaszd. A nők többségét megtéveszti, hogy az arcbőrük felülete esetleg száraz és ebből arra következtetnek, hogy akkor száraz bőrtípusuk van, de ez nem minden esetben van így. Ha felfedezel mitesszert vagy patttanást, akár egynél többet az arcodon, akkor ebben az esetben zsíros bőrrel, pontosabban kombinált bőrrel rendelkezel (mivel a bőrfelület száraz, a bőr alsó rétege viszont zsíros és ezt tekintjük dominánsnak), tehát zsíros bőrre való krémet kell használni. De vigyázat! A boltokban kapható hidratáló krémek többsége túlszárítja a bőrt!

Kérd kozmetikus segítségét az arcbőr típusának diagnosztizálásához és kérj tanácsot, hogy milyen krémet érdemes használnod, melyik a legmegfelelőbb számodra!