A mitesszer a bőrben található faggyúmirigyek kivezető nyílásának eltömődése miatt jön létre, ugyanúgy, mint az akné. Az eltömődést a faggyú és az elhalt hámsejtek okozzák. Azért, hogy eltávolítsd a felesleges faggyút és a hámsejteket szükséged lesz egy mélytisztító maszkra! Csináld Magad!

A következő összetevőket keverd össze egy tálba: egy evőkanál cukor, egy evőkanál szódabikarbóna, 2 evőkanál ásványvíz. A szódabikarbóna eltávolítja az elhalt hámsejteket és a baktériumot, mely elősegíti a mitesszer kialakulását.

Az eddigi összetevőkhöz adj hozzá még egy evőkanál mézet és keverd össze az eddigiekkel. A méz a mitesszerek kezelésében kiemelkedően hatékony szerepet tölt be. A magas cukortartalma és az alacsony pH-értéke miatt gátolja a baktériumok szaporodását és fertőtleníti a gyulladt bőrt.

Spriccelj az arcodra langyos vizet, hogy nedves maradjon a bőrfelület.

Tedd fel a maszkot az arcodra és körkörös mozdulatokkal masszírozd be kissé az arcbőrödbe!

Várj 5 percet, majd mosd le a pakolást az arcodról!

Törülköző segítségével töröld szárazra az arcbőröd, de úgy, hogy ne dörzsöld a bőröd, csak finom, tapogató mozdulatokkal itasd fel a felesleges vizet a bőrödről! A durva törlés a bőr számára hasznos zsír- és víztartalmat csökkentheti, így károsíthatja a bőrt, ezért legyünk óvatosak!

Mire van szükséged?

– cukor

– szódabikarbóna

– ásványvíz

– méz

– törülköző

– tál

Kapcsolódó cikkek

Hasznos tippek otthonra – Karikás szem

Hasznos tippek otthonra – Arcápolás

Hasznos tippek otthonra – Narancsbőr kezelés

Hasznos tippek otthonra – Pattanás

Hasznos tippek otthonra – Szőrbenövés

 

Hasznos tippek otthonra – Szőrtüszőgyulladás