Gyantázáskor a szőrszálakat gyökerükkel együtt távolítjuk el a bőrből, így biztosítjuk a test szőrmentes, puha és sima felületét akár 4-6 héten keresztül is. Sajnos nem mindenki esetében problémamentes a test gyantázása. Leggyakrabban az otthon végzett gyantázás esetén történnek nem várt mellékhatások. Melyek ezek? Allergiás reakció, véraláfutás, égési sérülés, piros duzzanatok a bőrön stb.

Amennyiben Te is azok közé tartozol, akiknek piros duzzanatok, kicsiny piros hólyagok jelennek meg a bőrfelületén gyantázás után néhány perccel vagy pár órával később íme néhány tipp az elő- illetve utóápolásukra!

Sterilitás. Nagyon fontos, hogy mielőtt gyantázunk/gyantáztatunk, ellenőrizzük, hogy megfelelően sterilek-e a gyantaeszközök, melyekkel szőrteleníteni szeretnénk. Ezáltal elkerülhetjük az esetleges fertőzéseket illetve a baktériumok okozta gyulladásokat.

Helyes használat. Gyantázáskor figyeljünk, hogy pontosan kövessük a mellékelt használati utasítást! Amennyiben kozmetikus szakemberrel végeztetjük a gyantázást, hozzáértő, gyantázásban jártas kozmetikust válasszunk!

Viselj laza ruhát! Gyantázás után a szőrtelenített testfelületeket ne érje semmilyen irritáció, mivel ez a hatás még jobban ingerli a begyulladt szőrtüszőket. Érdemes hosszú ruhát vagy laza nadrágot viselni gyantázás után, Míg elmúlnak a piros duzzanatok a gyantázott bőrfelületről!

Gyulladáscsökkentő krém. A gyantázást követő 2-3 nap napi kétszer kend be a piros duzzanatokat, hámképző illetve gyulladáscsökkentő krémmel. Ezek a krémek tartalmaznak cink-oxidot, ez elősegíti a duzzanatok visszahúzódását és csökkenti a fertőzést. Mielőtt felkennéd a krémet, használj bőrfertőtlenítőt! Fújd be a szőrtelenített területet majd várj 10-20 másodpercet és utána kend fel a gyulladáscsökkentő pasztát!

Jég. Fájdalom, égő érzés, viszketés. Ezek a tünetek együtt járhatnak a piros hólyagocskák megjelenésével. Napi több alkalommal érdemes lejegelni a bőrfelületet, tartsd a duzzanatok, a hideg összehúzza az ereket, nyugtatja a bőrt, csökkenti a viszkető, égő érzést, összességében fájdalomcsillapító hatású.

Tippek gyantázás után

– 24 órát ne menj szaunába, uszodába, szoláriumba, strandra,

– ne vakard, kapard, nyomkod a piros duzzanatokat, pöttyöket,

– amennyiben 2-3 napon belül nem csökkennek a duzzanatok, segítségért fordulj kozmetikus szakemberhez!

Amennyiben kérdésed van a gyantázás utáni tünetekkel kapcsolatban hívj bizalommal!

Sándor Orsolya – 06/30 999 10 44