A „brazil gyantázás” kifejezés egy népszerű szőrtelenítési eljárást jelent.  Az ismert intim gyantázástól abban különbözik, hogy ilyenkor a szőr az intim rész teljes felületéről el van távolítva, beleértve a fenék részt is. Legismertebb fajtája az úgynevezett „leszállópálya”, azaz a nemi szerv közepén egy csík illetve sáv található. Ennek a szélessége és hosszúsága megválasztható, néhány esetben színe is változtatható.  A brazil gyanta továbbgondolása a csupasz terület feldíszítése, ami szintén Brazíliából ered. Az „iGlitter” külföldön „vajazzling” néven ismert, az intim rész kristályokkal való díszítését jelenti. Az iGlitter- A legújabb intim trend című cikkben többet is megtudhatsz erről az eljárásról.

Szükséges idő: 10-15 perc

A brazil gyanta folyamata:

– A gyantázás intim helyen történik, zárt ajtók mögött, ahol lehetőséged van levetkőzni, igény szerint egyszer használatos bugyit használni. Ezután egy lefertőtlenített, tiszta és egyszer használatos lepedővel leterített gyantázó ágyra fekszel. Ha bármilyen kérdés felmerül benned a gyantázással kapcsolatban nyugodtan kérdezz, hiszen a legfontosabb, hogy pontosan tudd hogyan fog zajlani a folyamat és mivel jár a gyantázás illetve, hogy a szőrtelenítést követően mire kell figyelni!

– A szőr megfelelő hosszúsága kb. 0,5 cm. A borotválkozástól számított 5.-6. napon éri el a megfelelő hosszúságot a szőrzet, gyantázás esetén kb. 3-4 hét alatt nő a szőr ilyen hosszúságúra. Abban az esetben, ha hosszabb szőrrel érkezel, semmi gond, a szőrt levágjuk ideális hosszra.

– A gyantázás előtt a szőrteleníteni kívánt részt hintőporral szórjuk be, ezzel akadályozzuk, hogy a bőr nedves legyen, és ezáltal a gyanta nem fog a bőrhöz, csak a szőrhöz ragadni.

– Az intim gyanta a szeméremdombon kezdődik.  Kívánság szerint kialakítjuk a csíkot vagy sávot a középső részen, majd a szeméremajkakon folytatjuk haladva a fenék  felé, befejezve a popsi középső részén. A szőrtelenítés fenyő vagy cukorgyantával történik, a lehető eltávolítjuk, különböző fogásokat alkalmazva a gyantázás szinte fájdalommentessé tehető. Ilyenkor nem használok spatulát, az intim részről teljes egészében ujjal távolítom el a gyantát. Kis területekre kenem fel a gyantát, ezáltal is erősítve a kíméletesség érzését.

– A gyantázás végén csipesszel kiszedem az esetlegesen megmaradt szőrszálakat és a benőtt szőröket egyszer használatos steril tűvel távolítom el. Ezután lefertőtlenítem a gyantázott területet, majd bekenem gyantázás utáni balzsammal és hámképző krémmel.

– A brazil gyantát 2-4 hetente lehet ismételni, igény szerint.

Hasznos tudnivalók:

Az intim gyanta elvégzése, a hozzáértők szerint a menstruáció végét követő 1 héten belül a legideálisabb, mivel ekkor a legkevesebb a zavaró tényező!

Természetesen menstruációkor is elvégezhető a gyantázás, ilyenkor tampon használata kötelező!

Az első alkalommal történő gyantázás a legfájdalmasabb, minden ezt követő alkalom inkább kellemetlennek mondható, mint fájdalmasnak. Erre megoldást nyújt egy speciális szer, amit gyantázás előtt 15-20 perccel a gyantázandó területre kenünk, így csökkentve a fájdalom érzetet.

A szőr hosszúsága mindenképpen érje el a kb. 0,5 cm-t. Ha rövidebb a szőr, előfordulhat, hogy nehezebb eltávolítani, mivel nem ragad bele kellőképpen a gyantába!

Gyantázás után 24 óráig kerüljük a szauna, a szolárium és az uszoda használatát! Szőrtelenítéskor a bőrön mikrosérülések keletkeznek, és ezek megléte növeli a fertőzés veszélyét! A bőr 24 óra alatt regenerálódik és a fertőzésveszély megszűnik!

A szőrbenövések ellen ajánlott használni szalicil vagy glikol sav tartalmú testradírokat, ezek a szerek segítenek megelőzni a szőrszálak bőr alá növését. A bőr mélyebb rétegeibe benőtt szőrszálakat lehetőleg ne próbáld meg házilag eltávolítani, ezt mindenképp célszerű szakemberre bízni!

Bejelentkezés intim gyantázásra Kedvenc Kozmetikusomhoz – 06/ 30 999 10 44