A várandós nők több mint felét érinti a terhesség idején a bőrfelszínen megjelenő pattanások kezelhetőségének problémája. A hormonváltozás és a testi változások egyaránt elősegítik a pattanások kialakulását legfőképpen a mellkason, a háton illetve az arcon. A megnövekedett hormonszint miatt fokozódik a bőrben a faggyútermelés, ami elősegíti a pattanások kialakulását. A várandósság alatt gyakorlatilag semmiféle késztímény nem szedhető, mely kihat a hormonrendszerre, így a pattanások kezelésére nem jelent alternatívát. De sokat tehetünk másképp a pattanások ellen!

A következő eljárások és tanácsok a baba és a kismama egészségét nem károsítják!

Belső hidratálás

Lehet úgy tűnik, hogy nem játszik döntő szerepet a pattanások kialakulásakor, de az elegendő mennyiségű víz elfogyasztása segít megelőzi illetve mérsékelni a terhességi aknékat. Nem mellesleg a szervezet belső hidratálást is biztosítja és jótékony hatással van többek közt a hormonrendszer megfelelő működésére.

Kozmetikai arckezelés

Várandósan is ugyanúgy igénybe vehetjük a kozmetikusok által végzett arctisztító kezelést, mely a bőr teljes tisztántartását biztosítja, 4-6 hetente végezve.  A pattanások szakszerű, manuálisan végzett eltávolítása a lehető legjobb kozmetikai megoldás terhesen is, így hosszútávon megszabadulhatunk az idegesítő aknéktól.

Arctisztítás, bőrradírozás

Az arcápolás 4 alaplépése terhesen is alkalmazható. Fontos, hogy a kozmetikumok természetes anyagokat tartalmazzanak, ne irritálják a bőrfelszínt! Bőrtípusunknak megfelelő termékeket válasszunk és minden nap alkalmazzuk!

Házilag készített arcpakolás

Nagyon sokfajta pakolás elkészíthető házilag, melyek legnagyobb előnye, hogy olcsó megoldást nyújtanak drága krémekkel szemben. illetve ha magunk készítjük, tudjuk pontosan mit tartalmaz! A legegyszerűbbek  egyike a szódabikarbónából és zabkásából készült maszk, mely  kiválóan alkalmas a pattanások eltüntetésére.

Korrektor, alapozó használata

Léteznek gyógykorrektorok és gyógyalapozók, melyek terhesen is biztonságosan használhatóak. Leszárítják a pattanásokat és emellett elfedik őket. de a gyógyalapozókat maximum heti egyszer használjuk, mivel túlszárítják a bőrt, a gyógykorrektorokat akár minden nap, csak a pattanásokra téve alkalmazzuk!