Gyantázás otthon|Az intim gyanta otthon veszélyei

Valószínűleg Ti is próbáltatok már otthon, a megszokott környezetben, minden zavaró tényezőt kizárva legyantázni magatokat az intim részen is. Gyanta felkenés, lelki erő vétele és a gyanta lerántása… ismerős?

A legjobb megoldás erre a problémára, ha gyakorlott, esetleg erre specializálódott szakemberhez fordultok, de ha mégis úgy határoztok, hogy magatok csináljátok a hónaljgyantázást, a láb és kar legyantázását vagy az intimgyantázást otthon, egy-két jó tanácsot fogadjatok meg! Mit tegyél, és mit ne csinálj otthoni gyantázás során!

Gyantázás otthon jó tanácsok… avagy hogyan gyantázzak otthon magamnak?

– kizárólag jó minőségű gyantát használjatok

– az érzékeny területeket (hónalj, intim részek) soha ne próbáljátok patronos gyantával eltávolítani

– gyantázás előtt a gyantázandó bőrfelület legyen tiszta és száraz

– egyetlen, határozott mozdulattal távolítsátok el a gyantát

– ügyeljetek a helyes irányba és szögben történő mozdulatra

– miután végeztetek a gyantázással fontos, hogy fertőtlenítsétek a bőrfelületet  – a gyantázás közben mikrosérülések keletkeznek a bőrön, ezáltal a fertőzésveszély megnő –  és lehetőleg olajjal távolítsátok el a bőrön maradt gyantát

– a gyantázás zárásaként a szőrtelenített területet kenjétek be hámképző krémmel vagy nyugtató balzsammal

Ha ezeket az irányelveket szem előtt tartva végezzük a gyantázást, nem kell tartanunk a negatív következményektől:

bikini wax intimgyanta gyantazas kozmetikus

–       gyulladt szőrtüszők

–       bőr alá nőtt szőrök

–       véraláfutások

–       piros hólyagok megjelenése.

Otthoni szőrtelenítés egyéb megoldásai

Egyéb megoldások is léteznek az otthoni szőrtelenítés problémájának megoldására, de ezeknek több hátulütőjük is van.

Borotválás – erősebb szőrzet, rövid simaság-hatás

A borotválás megerősödött szőröket eredményez, melyek 2 napon belül kinőnek. Egyesek bőrénél heves reakciót is kiválthat (gyulladt szőrtüszők, viszketés stb.) és a szőrszál szétválását is eredményezheti. A nem megfelelően fertőtlenített borotva használata hosszan tartó gyulladást is okozhat.

Epilálás – benőtt szőrszálak, forgók

Az epilálás egyik hátránya, hogy az első pár alkalommal fel kell készülni, hogy minden egyes szőrszál eltávolítását érezni fogjátok, ami nem kellemes élmény. Többször találkoztam olyan esettel, hogy az illető sok évig epilálta magát, majd ezt megunva eljött hozzám és azt tapasztaltuk, hogy a szőr növekedési iránya megváltozott, ún. forgók jelentek meg rajta az epilátor tartós használata miatt, nem beszélve a benőtt szőrökről, melyeket egyenként, steril tűvel távolítottam el.

Végeredményben az a legfontosabb, hogy körültekintően járjatok el, amikor gyantáztok vagy gyantáztatni szeretnétek, mivel fontos, hogy a szőrtelenítés végeztével jól érezzétek magatokat a bőrötökben! :)

3 féle szőrtelenítési eljárást mutattam be nektek ebben a cikkemben, a gyantázást, a borotválást és az epilálást. A végleges szőrtelenítést a következő cikkben fogom ismertetni!

Én a gyantázást ajánlom mindenkinek szőrtelenítési eljárásként, mert hosszantartó bársonyos simaságot eredményez, eltávolítja a felső, elhalt hámréteget és alkalmazásával ritkul a szőrzet. Fájni nem fáj, csak az első alkalommal.

Gyantázás 06 30/999 10 44  Sándor Orsolya kozmetikus.

Hívj időpont egyeztetésért, ha gyantázásra, intim gyantára kerül a sor! < Egyéb szolgáltatások >

Intimgyanta árak

Gyantázás árlista