Sokaknak ismerősek a narancsbőrrel kapcsolatos praktikák, trükkök és tanácsok tárháza, de ne felejtsük el, hogy a külső kezelések mellett, melyek a cellulit ellen irányulnak, a szervezet belső támogatása sem elhanyagolható. Szervezetünk hálás lesz a törődésért!

A tisztító, méregtelenítő kúrák többsége hosszadalmas, pontos és körültekintő tervezést igényel és nagymértékben igénybe veszi energiatartalékainkat. A mai, rohanó életmód egyszerűbb, gyorsabb és kevés előretekintést igénylő megoldásokat kíván a szervezet méregtelenítésére. Amennyiben az 1 napos tisztító kúrát havi egyszer beiktatjuk rapid életünkbe, sokkal könnyebbnek, fittebbnek és egészségesebbnek fogjuk magunkat érezni.

Az 1 napos méregtelenítő kúra lényege, hogy zöldséget illetve gyümölcsöt fogyasszunk egész nap és minél több vizet jutassunk a szervezetünkbe.

A méregtelenítő kúra előnyei

– a szervezet öngyógyító folyamatainak felgyorsítása

– a szervezet lúgosítása, savsemlegesítés

– a sejtek oxigénellátásának javítása

– a szervezet méreganyag tartalmának csökkentése

– a szervezet energianyerése, ezáltal frissítése

Hogyan kezdjünk neki az 1 napos méregtelenítő kúrának?

A legfontosabb, hogy válasszuk ki a munkahetünk legnyugalmasabb napját, esetleg vegyünk ki egy nap szabadságot, és fordítsuk önmagunkra az időnket, így akár pihenéssel is tölthetjük a napot, ami szervezetünk számára “ajándék” , mivel energiánkat a testünk saját magára fordíthatja.

A méregtelenítést megelőző estén valami könnyű ételt fogyasszunk  (saláta, gyümölcsleves) és kerüljük a kenyér, tészta illetve a hús fogyasztását. Időben feküdjünk le, hogy kipihenten ébredjünk.

Az a bizonyos 1 nap

Alapfeltételek a méregtelenítő napon

– ne igyunk alkoholt és koffein tartalmú italt

– ne dohányozzunk

Reggel zuhanyzás vagy fürdés után használjunk testradírt és dörzsöljük át vele az egész testfelületet, így megkönnyítjük a szervezet számára a méregtelenítést. A pórusok szabaddá válnak, könnyebben kiáramlanak a méreganyagok. Tisztálkodás után igyunk egy nagy pohár tiszta vizet és 2-3 litert fogyasszunk el a nap folyamán. Kedvenc zöldségeinket és gyümölcseinket bármilyen formában és bármelyik napszakban fogyaszthatjuk, célszerű előző este esetleg egy dinnye, alma, uborka vagy paradicsomsalátát összeállítani és magunkkal vinni a munkahelyünkre, amit ebédszünetben el tudunk fogyasztani. Ne fogyasszunk citrusféléket (citrom, narancs, grépfrút stb.), mivel ezek túlzottan sok savat tartalmaznak, a banán és az avokádó is kerülendő. A legideálisabb, ha két óránként eszünk némi zöldséget vagy gyümölcsöt, de mindenki a maga igénye szerint alakítsa a szükséges ételmennyiség ütemének elfogyasztását. Fontos, hogy változatossan készítsük el az ételt, így jobban rákívánunk. Lehetőleg ezen a napon maximum 2 féle gyümölcsöt illetve zöldséget fogyasszunk, tehát pl. almából, ugye létezik több fajta, golden, starking stb. ezeket variáljuk a mai napon. Ha zöldségnapot vagy gyümölcsnapot tartunk, soha ne keverjük és ha kedvet kaptunk rendszeresen végezni az egynapos tisztító kúrát változatosan válasszuk meg az adott napi zöldséget vagy gyümölcsöt!

Amennyiben kérdésed van a méregtelenítő kúrával kapcsolatban hívj bizalommal! 

Sándor Orsolya – 06 /30 999 10 44