Reggel felkelsz, lezuhanyzol, megmosod az arcod vízzel vagy valamilyen kozmetikummal, ami épp a kezed ügyébe kerül, majd felöltözöl és már rohansz is dolgozni. Magadra ismersz? Ha igen, épp itt az ideje, hogy szánj egy kis időt az arcbőröd karbantartására. Nem kell túlgondolni, vagyonokat költeni ilyen olyan krémekre és nyugi, ettől nem leszel kevésbé férfias sem. Sőt! Egy ápolt férfi mindig felkelti a nők érdeklődését. Ahhoz, hogy ilyenné válhass íme néhány alap bőrápolási jótanács:

Arcmosás arclemosóval. A durva szemcsés tusfürdők, szappanok kiszárítják a bőrt és emellett felgyorsítják a ráncok kialakulását, ezek helyett használj kifejezetten az arc lemosására szánt tisztító arclemosókat, melyeket bármely drogériában be tudsz szerezni, amennyiben érzékenyebb a bőröd, inkább gyógyszertárban próbálkozz.

Ne használj olcsó borotvát! A legtöbb férfi hetente öt alkalommal borotválkozik, ezért fontos, hogy a borotva minőségi termék legyen. Egy jó minőségű borotva használat közben nem irritálja a bőrfelszínt, kíméletesebb a bőrhöz. Zuhanyzás közben vagy közvetlenül utána érdemes a felesleges szőrszálakat eltávolítani az arcbőrről, mivel ekkor a gőz és a meleg víz hatására, a bőr és a szőrszálak egyaránt puhábbá válnak.

Használj borotválkozás utáni kozmetikumot! Minden egyes borotválkozás után használj ún. after shave-t, mivel ezek a termékek hidratálják és nyugtatják a bőröd. Fontos, hogy mindig az alkoholmentes borotválkozás utáni termékeket válaszd, így a bőröd nem fog kiszáradni!

Ne felejts el hidratáló krémet használni napi szinten! Sokkal kellemesebb érzés Neked is és a partnerednek is, ha a bőröd puha, finom tapintatú, nem olyan a felülete, mint egy smirgli papír. A sima, egyenletes bőrfelszín vonzóbb külsőt kölcsönöz! Igyekezz kifejezetten férfiak számára kifejlesztett kozmetikumokat választani, mivel ezek általában szolid illatúak vagy illatmentesek.

Használj fényvédőt! A fényvédő filtert tartalmazó krémek, igen hasznosak, mivel megvédik az arcbőrt a nap káros sugaraitól, megelőzve így a bőr korai öregedését, kipirosodását és a bőrrák kialakulását. A korszerű hidratáló krémek tartalmaznak UV filtert, így érdemes inkább ezeket az arckrémeket előnyben részesítened!

Ha segítségre van szükséged a megfelelő arcápoló termék kiválasztásakor nyugodtan kérdezz, segítünk!

Kedvenc Kozmetikusom – 06/30 999 10 44