Ma reggeli első utam a piacra vezetett, itt felötlött bennem, hogy mennyire szívesen ennék egy kis szőlőt, de a gyümölcs sokféle megjelenése nem könnyítette meg a választást. Kék, vörös, zöld, sárga, aprószemű, nagyszemű mind mind igen csábítónak és zamatosnak tűnik. Végül is mindenből egy keveset sikerült a kosaramba pakolni és hazaérvén átadtam magam a kulináris élvezeteknek.

Szőlő majszolás közben a laptop előtt ülve, kíváncsi lettem, hogyan használható fel akár pakolás formájában a szőlő, természetesen házilag elkészítve.

Kutatás közben egyéb tényekre bukkantam a szőlővel kapcsolatosan:

– i.e. 4-5000 évvel ezelőtt vonták a termelésbe a mai Irán, Örményország, Azerbajdzsán területén

– a görög és római kultúrában egyaránt megjelenik kultszerűen a szőlő (Bacchus, Dionüszosz)

– felgyorsítja a salakanyagok eltávozását a szervezetből, ezáltal szebbé varázsolja a bőrt

– energiatartalma igen magas a magnézium, foszfor és cukortartalma miatt

– erősíti az immunrendszert

– a szőlőmagolaj erősíti az érfalakat tehát gyakori szőlőfogyasztással megelőzhető az érelmeszesedés

Ennyi hasznos ténnyel gazdagodva neki is állhatunk a szőlő pakolás elkészítésének!

Hozzávalók:

– 2-3 fürt szőlő leve

– méz

olívaolaj

A szőlőfürtök levét kipréseljük majd egy kiskanál mézzel és olívaolajjal összekeverjük. 20 perces hatóidő eltelte után mossuk le nedves vattával és máris frissebbnek, üdébbnek érezzük arcbőrünket.