A Hold befolyással van nemcsak a természetben végbemenő folyamatokra, hanem az élőlényekre, tehát az emberekre is. Amellett, hogy lenyűgöző látványt nyújt a Telehold illetve a fogyó Hold, a Hold fázisainak váltakozása hatással van testi-lelki állapotunkra is. Érdemes figyelembe venni a szépségápolással kapcsolatos tudnivalókat ezen a téren is, így hatásosabb lehet az adott kozmetikai kezelésünk.

A nők szemszögéből fontos, hogy a szépségápolással kapcsolatos eljárások minél hatékonyabbak legyenek, mivel ez szerves része a női létnek és jelentős időt vesz igénybe a szépségápolási kezelések zöme, tehát ha már időt szakítunk a szépségápolásra, legyen minél látványosabb!

A Hold és a szépségápolás kapcsolata nem újkeletű dolog, már őseink is felfedezték, hogy a Hold hatással van például a szellemi teljesítőképességünkre. Manapság egyre többen fordulnak a természet felé, a natúr kozmetikumok, a természetes hatóanyag tartalmú készítmények, a manuális szépségápolási eljárások felé és igyekeznek egészségesebb életmódot folytatni.

Nézzük milyen Hold-fázisok vannak, mire hatnak és mit érdemes ilyenkor tenni!

Telehold

A testi-lelki harmonizáció, a megújulás időszaka. A relaxáló, kényeztető, meditáló pillanatok ideje. Ekkor érdemes kozmetikai kezeléseken, különféle masszázsokon részt venni, jógázni, meditálni, illetve egy nagy sétát tenni a természetben. Fogyókúrába semmiképpen sem fogjunk bele ebben a fázisban!

Fogyó Hold

Az arctisztító kezelések, a pattanásos bőr rendbetétele ekkor a legszerencsésebb. A kozmetikai krémek hatóanyagai ebben a fázisban mélyebben és hosszabban fejtik ki hatásukat, ekkor érdemes szőrteleníteni, gyantáztatni, mert a megfigyelések szerint a szőr lassabban és ritkásabban nő vissza. A diéta kezdete aktuálissá válik.

Újhold

Újhold idején gyakori a fáradtság érzése, a koncentrálóképesség csökken, a test és a lélek megújulásra vágyik. Ez a fázis felerősít a méregtelenítő terápiák hatását, így a narancsbőr/cellulit és a felesleges kilók elleni harcot

ekkor hatékonyabb elkezdeni. Igyekezzünk minél több tápláló és vitamindús ételt fogyasztani, minél többet inni és kerülni a zsíros, nehezen emészthető étkeket.

Növő Hold

Az emberi szervezet ekkor tölti fel az energiaraktárait, így kiváló időszak a ránctalanító, fiatalító kozmetikai kezelések igénybevételére, elvégzésére. A test külső ápolása is hatékonyabb ilyenkor, érdemes hajat vágatni és festetni, mivel ekkor az új hajszálakerősebbek lesznek és gyorsabban is nőnek. Emellett a hajpakolások és arcpakolások hatóanyagait is jobban befogadja a bőr, de ugyanúgy a káros hatóanyagokra is fogékonyabb, ezért igyekezzünk természetes alapú kozmetikumokat használni.