Egyre inkább nő azoknak a férfiaknak a száma, akiknek fontos az ápolt megjelenés. A szépségápolás az elmúlt évtizedekben a női nemet állította fókuszba, méltatlan módon a férfiak pályán kívülre kényszerültek. Szerencsére az elmúlt pár évben már egyre inkább számba veszik a férfiakat szépségápolási igényeit is. Az arcápolás mellett, fontos, hogy figyelmet fordítsunk az apróbb részletekre az arcon, mint pl. a szemöldökre vagy a szem körüli területre, mivel ebben az esetben is igaz, hogy a lényeg a részletekben búvik meg!

Fókuszáljunk a szemöldökformázásra illetve a szemöldök ápolására!

A férfi szemöldök formája, vonala és sűrűsége eltér a női szemöldöktől, éppen ezért más irányelvek alapján kell megközelíteni és ápolni. Törekedni kell a természetes forma kialakítására, kevesebb hangsúlyt fektetni az éles ívekre és a “bozót” hatást megszüntetni. Íme néhány tipp a szemöldök ápolására férfiak számára!

Fésüld át mielőtt levágod! A szemöldök formázásának legelterjedtebb eszköze az olló, de mielőtt nekiállnál lenyírni a szőrt, használj szemöldök fésűt, így nagyobb az esély, hogy sikerül egyenletes hosszúságúra levágni a szemöldökszőrt. A lényeg, hogy ugyanabba az irányba álljanak a szőrszálak!

Óvatosan a csipesszel! Kerüld a túlzottan ritkított szemöldököt, mivel az eredmény igen komikusra sikeredhet! Ha úgy érzed képes vagy mértéket tartani, csak akkor vágj bele a szemöldök formázásba csipesz segítségével, ugyanis igen könnyedén át lehet esni a ló túlsó oldalára! Vékony vonalú, túlzottan íves, ritkás illetve nőies szemöldököt könnyedén kialakíthatsz, ha nem vagy elég óvatos! Két szőrszál kiszedése közt tarts szünetet és szemléld meg egy tükörben pontosan szemből az addigi eredményt! Az esetleges megvastagodott, netán ősz szőrszálakat nyugodtan kiszedheted.

Kizárólag kozmetikussal gyantáztasd! Az otthon végzett szemöldök gyantázás járhat a legkataszrofálisabb eredménnyel, hanyagoljuk ezt a szőrtelenítési módszert odahaza! A kozmetikus által végzett gyantázás tartós megoldást nyújt a nem kívánt szőrszálak eltávolítására. Havi egyszer elegendő megismételni és kb. 2-3 percet vesz  igénybe,  így kényelmes és gyors megoldás a szemöldök formázására.

Szemöldökápolás. A megfelelően karbantartott szemöldök (hosszú szőrszálak igazítása, ősz szálak kiszedése, a szemöldök vonal karbantartása) a fent említetteken kívül nem igényel különösebb ápolást, amennyiben túlszedted a szemöldököd kenj rá ricinusolajat a a szőrszálak gyorsabb visszanövése érdekében!