A menopauza természetes biológiai állapot, mely a menstruáció, tehát a termékenység végét is jelenti, emellett kellemtlen testi, lelki és érzelmi tünetekkel járhat. Többek közt a nemkívánt arcszőrzet megjelenésével. A hormonváltozás felelős a piheszálak megerősödéséért, legfőképpen az állon, a bajusz részen, a pajesz vagy a szakáll vonalában, de akár a nyakon is megjelenhetnek fekete, erős szőrszálak.

A férfi hormon túlsúlyba kerülése miatt kialakuló illetve az ösztrogén nemi hormon csökkenése okozta túlzott szőrösödés a nők 30%-át érinti.  Az ösztrogén minden egyes szervre hatással van, így a bőrre is, az arcon egyre több szőrszál erősödik meg, míg a végtagokon és a nemi szerveken egyre kevesebb szőrszál látható, ezek a testfelületek reagálnak a legintenzívebben az ösztrogén hormon szinjének változására. Természetesen azokonak a nőknek az esetében, akik nem szednek hormonpótló készítményeket illetve nem állnak orvosi kontroll alatt ebben az időszakban, azoknál a nőknél sokkal gyakoribb a szélsőséges szőrösödés, más néven a hirsutismus.

A hirsutismus a nők esetében előforduló férfias szőrnövekedést jelenti. Ez a probléma egyre gyakoribb nemcsak az idősebb nők körében, hanem a fiatalabb nők, akár 25-35 éves nőknél is találkozhatunk ezzel a problémával.

Tudj meg többet a hirsutismusról!

Hogyan távolítsuk el a megerősödött szőrszálakat?

A makacs szőrszálak eltávolítására a gyantázás a megoldás. A gyantázás bármely testfelületen elvégezhető, helyesen használva nem irritálja a bőrt, nem okoz sérüléseket. A szőrszálak mennyiségét csökkenti, a szőr puhábban nő vissza a gyantázott bőrfelületre. A gyantázás tartósan eltávolítja a szőrszálakat , kb. 4-6 hetente szükséges megismételni a gyantázást, így folyamatosan szőrmentes lehet az adott bőrfelület.

A borotva és az epilátor használatát mindenképpen mellékeljük, mivel ezek tovább erősítik a szőrszálakat, melyek így is vastagak és sötét színűek. A szőkítés sem a legjobb megoldás a szőrszálak palástolására, mivel a szőkítő irritálhatja, megmarhatja a bőrfelületet, így akár hosszan tartó sebeket okozhat a bőrön. Nem mellesleg igen gyakran, a borotválást minden nap, az epilálást 3-4 naponta ismételni kell.

Jelentkezz be bajusz, arc, szakáll, pajesz vagy akár orr gyantázásra!

 Kedvenc Kozmetikusom – 06/30 999 10 44