Gyantázás után pár nappal sötét foltok lettek a bőrfelületemen, ahol legyantáztak! Mit tudok csinálni, hogy eltüntessem ezeket a foltokat?

A professzionálisan végzett gyantázás nem okoz ilyen foltokat, a bőrfelületet nem károsítja. Valószínűleg gyantázáskor a gyanta minősége nem volt megfelelő illetve a gyantázási technika is hagy kívánnivalót maga után, mivel biztos, hogy sérült a bőrfelület. Ezért is fontos, hogy hozzáértő kozmetikus végezze a szőrtelenítést! A sérült bőrfelszínt ha fény (szolárium, napsugárzás) éri, pigmentálódik, sötétebbé válik. Pár napon belül, ha nem éri semmiféle irritáció elmúlnak a foltok, de fényvédőt és hámképző krémmel naponta kend be a sérült bőrfelületet! Ha antibiotikumot, fogamzásgátló tablettát vagy bármilyen hormonkészítményt szedsz a bőröd érzékenyebbé válik, ezért reagál intenzívebben az UV sugárzásra. Amennyiben bármelyiket is szeded ezekből a készítményekből, használj fényvédő krémet a gyantázott bőrfelületen. Gyantázás után – ha sérült a bőrfelszín – mindenképpen kerüld a szolárium használatát, ameddig a bőr teljes mértékben regenerálódik!  Addig is, ha látványos helyen alakultak ki a sötét foltok pl az arcon, alapozó segítségével tudod palástolni, természetesen fényvédő felkenése után!

Megelőzés

A szőrtelenítést végezzük hagyományos vagy cukorgyanta, illetve képzett kozmetikus segítségével, így biztosan elkerülhetjük a nem megfelelő gyantázás okozta bőrkárosító mellékhatásokat mint pl. benőtt szőrszálak, gyulladt szőrtüszők, duzzanatok stb.!