A szőlőmagolaj évtizedek óta kedvelt összetevője a különböző kozmetikai készítményeknek, számtalan szépségápolási termékben megtalálható az ajakápolóktól kezdve a bőrtápláló krémeken át, az akneellenes kozmetikai szerekig. A zöldes színű, különleges aromájú olaj rendkívüli élettani tulajdonságai, antioxidáns hatása révén hatékonyan ápolja az arcbőrt a mindennapok során.

Furcsának tűnhet, hogy azt állítjuk a szőlőmagolaj alkalmas a testápolás mellett az arcbőr ápolására is, mivel sokakban felmerülhet az “olaj” szó hallatán, a bőr “elnehezítése”. Azonban azt tudni kell, hogy valóban léteznek ún. a “bőrre ártalmas olajok”, melyek bőrirritációt okozhatnak illetve a bőrfelszínen megjelenő pattanások kialakulásához vezethetnek, azáltal, hogy nem képesek a bőrbe felszívódni, hanem réteget képeznek a bőrön, így akadályozzák a bőrlégzést és eltömik a pórusokat.

Bőrünk ápolására a hidegen sajtolt növényi olajok a legalkalmasabbak, melyek bőrre gyakorolt hatása abban rejlik, hogy milyen növényből nyerték ki őket, ezzel magyarázható az a jelenség is, mikor egy növényi olaj szárírtja a bőrt. A növényi olajok maradéktalanul képesek felszívódni a bőrbe, anélkül, hogy elnehezítenék.

A szőlőmagolaj kiválóan alkalmas:

– száraz, vízhiányos bőrök ápolására

– telítetlen zsírsav tartalmánál fogva hatékonyan ápolja a pattanásos arcbőrt

– magas antioxidáns hatása gátolja a bőr korai öregedését

Pattanásos, aknés arcbőr

Problémás, aknés (pattanásos) arcbőrről a faggyútermelés túlzott működése következtében beszélhetünk.  Sokan tapasztalják azonban, hogy a bőrük húzódik, esetleg hámlik, ilyen a faggyúmirigy nem termel elegendő zsírt és a pattanások megjelenése mellett egyfajta felszíni vízhiány alakulhat ki a bőrünkön. A legtöbb ember ilyen esetben kezdi el használni a zsírosabb krémeket, ez azonban nem jelent megoldást a problémás bőrök kezelése esetében. Használjunk szőlőmagolajat, amely megfelelő módon táplálja a felszíni vízhiányt, anélkül, hogy a pórusokat eltömítené. A szőlőmagolaj regeneráló és gyulladáscsökkentő hatása révén hatékonyan csökkkenti a pattanások számát is, így elősegíti az aknés arcbőrök hatékony  kezelését.

Száraz arcbőr

Száraz, azaz dehidratált bőrtípusról abban az esetben beszélhetünk, ha a bőr víztartalma csökken. A szőlőmagolaj gazdag E vitamin tartalmánál fogva bőrpuhító, hidratáló hatással rendelkezik, mely kiválóan alkalmas a vízhiányos, száraz bőrök kezelésére.

Érett arcbőr

A ráncok kialakulásáért elsősorban a vízhiány illetve zsírhiány, valamint az arcizmok elernyedése a felelős. Ennél a bőrtípusnál az elsődleges cél a bőr zsírtartalmának, hidratáltságának visszaállítása. Használjunk magas antioxidáns tartalmú kozmetikai készítményeket, melyek lehetőleg legyenek illat- és színezékmentesek. A szőlőmagolaj magas antioxidáns tartalmánál fogva kiválóan alkalmas az érett, zsírhiányos bőrök kezelésére. A szőlőmagolajban található flavonoidok segítik a bőrszerkezetre káros szabad gyökök megkötését, így támogatva a bőr sejtszintű kollagéntermelésének optimalizálását. Ennek eredményeként a bőr apró ráncai kisimulnak, a bőr felülete simává, finom tapintású válik.