A szőrbenövés okozta fájdalmas vagy kellemetlen érzéssel már mindenki találkozott, aki a borotválkozást vagy az epilálást választotta szőrtelenítési formaként. A helyesen végzett gyantázás a legjobb választás a szőrbenövés elkerülésére, de ha már felfedezünk bőr alá nőtt szőröket a testünkön, steril tű és kozmetikus segítségével könnyedén eltávolíthatók. A benőtt szőrök begyulladhatnak, ekkor beszélünk szőrtüszőgyulladásról, mely lehet felszínes illetve a bőr mélyebb rétegeit érintő, fájdalmasabb, gennyhólyagok formájában megjelenő bőrprobléma.

A szőrbenövés jellemzően azokon a testfelületeken jelenik meg, ahol a bőr vékonyabb és állandó irritációnak van kitéve, a borotválkozás, a dörzsölés és a nem megfelelő higiéniás körülmények végett. A szőrtüszőgyulladást a legtöbb esetben a Staphilococcus baktériumok illetve a nem megfelelő szőrtelenítő eljárások idézik elő. Leggyakrabban az intim területet (fazont), a lábakat, a hajas fejbőrt illetve a hónaljat érintő probléma.

A gyulladás tünetei

– pirosság

– bőrfelszínből kiemelkedő göbök

– megváltozott hőmérséklet

– nyomásérzékenység

A szőrbenövés amellett, hogy fájdalmas és viszket is, nem kifejezetten esztétikus látvány, legfőképpen ha nagy számban van jelen a bőrfelületen. A fent említett baktériumok normál esetben is megtalálhatóak a bőrön, azonban a szőrtüszőgyulladás esetében elterjednek és irritálják az érintett felületet, fokozva ezzel a gyulladást.

Hogyan kezeljük a problémát?

– Kerüljük a borotválást és az epilálást, a szőrtelenítést inkább bízzuk kozmetikus szakemberre! 

– Heti egy alkalommal használjunk bőrradírt, mely nagy szemcséjű, így hatékonyan távolítja  el a bőrfelületről az elhalt hámsejteket , ezzel akadályozva a szőrök benövését és gyulladását!

– Fürdéskor használjunk mosdókesztyűt!

– Ne próbáljuk meg házilag “orvosolni” a problémát, nyomkodással vagy kaparással illetve csipeszeléssel!

– Ne használjunk magas alkohol tartalmú késztíményeket (pl. tonik), mert ezzel a problémát nem szüntetjük meg csak kiszárítjuk a bőrt!

– Minden esetben gondoskodjunk a szőrtelenített bőrfelület megfelelő fertőtlenítéséről!

Jelentkezz be szőrbenövés eltávolítására Kedvenc Kozmetikusomhoz!

 Bejelentkezés – 06/30 999 10 44